Vacanță în Cipru. Condiții de călătorie, restricții - Tot ce trebuie să știi

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com

Autoritățile din Cipru au luat noi măsuri privind călătoriile și restricțiile impuse la nivelul țării. Iată ce trebuie să știi dacă ți-ai planificat o vacanță aici.

Cipru a ridicat luni majoritatea restricţiilor de călătorie şi o nouă relaxare a măsurilor pe plan intern privind COVID-19 va fi decisă mai târziu în această săptămână, au anunţat autorităţile cipriote, relatează Xinhua.

Ministerul cipriot al Transporturilor a anunţat că persoanele care sosesc din orice ţară pot intra în Cipru fie prezentând un certificat de vaccinare sau de recuperare după COVID-19, fie un test COVID-19 negativ, scrie Agerpres. Călătorii nu vor mai fi obligaţi să facă un test COVID-19 la intrarea în ţară, iar persoanele cu vârsta sub 12 ani vor fi scutite de orice control al testului COVID-19.

În cazul persoanelor vaccinate nu va exista o dată de expirare în cazul dozei booster, în timp ce schema completă de vaccinare iniţială - de exemplu, primele două doze sau o doză unică în cazul vaccinului Johnson - va fi valabilă nouă luni de la data ultimei doze administrate.

Situaţia epidemiologică din Cipru, cea mai bună din ultimele cinci luni

Ministrul Sănătăţii, Michalis Hadjipantelas, a declarat că situaţia epidemiologică din Cipru este cea mai bună din ultimele cinci luni, iar acest lucru a permis ridicarea obligativităţii prezentării unui SafePass la intrarea în magazine şi mall-uri, cu excepţia restaurantelor şi a altor locuri din industria ospitalităţii.

El a afirmat că va discuta marţi cu echipa de oameni de ştiinţă care consiliază guvernul şi apoi va face o propunere guvernului pentru relaxarea în continuare a măsurilor interne încă în vigoare. Cabinetul se va reuni miercuri pentru a aproba orice modificare. Ministrul a precizat însă că ridicarea obligativităţii purtării măştii în interior va fi una dintre ultimele măsuri care vor fi anunţate.

Care este situația în Italia

La începutul lunii, și Italia a început să elimine treptat restricțiile COVID-19, punând capăt stării de urgență declarate în urmă cu peste doi ani. Totuși, ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a atras atenția că pandemia nu are "un buton off", deci nu s-a terminat. Starea de urgență a fost introdusă în Italia pe 31 ianuarie 2020 și s-a încheiat oficial joi.

"Asta nu înseamnă că pandemia s-a încheiat"

"Începe o nouă fază. Asta nu înseamnă că pandemia s-a încheiat. Nu există un buton off care să facă virusul să dispară ca prin magie", a declarat ministrul Sănătății, Roberto Speranza, pentru La Repubblica, potrivit Mediafax.

Italia a fost prima țară occidentală puternic lovită de COVID și a înregistrat 159.383 de decese, al optulea cel mai mare număr din lume, și peste 14,6 milioane de cazuri, scrie Reuters. Infecțiile zilnice au crescut din nou în Italia de la începutul lunii martie, precum în multe alte țări europene, dar s-au stabilizat în ultima săptămână. Guvernul a eliminat limitele de prezență în sălile de sport în aer liber și în interior, dar și obligativitatea vaccinării pentru cei de peste 50 de ani pentru a merge la serviciu. Angajații din sănătate sunt, în continuare, obligați să se vaccineze.

Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel