Vacanță în Bulgaria. Românii, gură de aer pentru bulgari: jumătate din totalul vizitatorilor străini

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Autorităţile din Bulgaria anunţă că aproape jumătate dintre turiştii înregistraţi în luna iunie sunt români, în timp ce din Grecia au venit doar 6,7 % din total. 

Cei mai mulţi vizitatori străini din UE în Bulgaria au venit în iunie 2021 din România (46,7%), Germania (12,9%), Polonia (10%) şi Grecia (6,7%), a anunţat Institutul Naţional de Statistică de la Sofia, transmite Novinite. Turiştii din UE au reprezentat 49,2% din totalul sosirilor în Bulgaria.

Bulgarii au efectuat 458.700 de călătorii în afara ţării, faţă de 717.000 în iunie 2020.

Numărul total al turiştilor străini în Bulgaria s-a ridicat la 742.800 în iunie, din care 53,1% în tranzit. Luna trecută au fost 365.800 de vizitatori străini din UE. Din afara blocului comunitar, cei mai mulţi turişti au venit din Turcia: 123.900, sau 40,5% din totalul vizitatorilor din afara UE.

Industria turistică a Bulgariei a fost puternic afectată de pandemie în 2020. Numărul călătorilor din străinătate, care sunt esenţiali pentru industrie, au scăzut, iar turiştii interni nu au putut compensa enormele pierderi. Înainte de pandemie, turismul a generat 12% din PIB-ul Bulgariei. scrie Agerpres.

Turiştii români în Bulgaria nu au nevoie de test sau vaccin 

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile bulgare au revizuit condiţiile de intrare în Republica Bulgaria, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile măsuri se aplică până la data de 31 iulie 2021. Potrivit informaţiilor publicate de autorităţile bulgare, pe teritoriul Republicii Bulgaria se aplică sistemul de clasificare a statelor de provenienţă pe mai multe zone (verde, portocalie, roşie), în funcţie de gradul de răspândire a COVID-19 în aceste state. De asemenea, a fost instituită o categorie/zonă specială, în care a fost inclusă şi România.

Astfel, persoanele care sosesc din România pot intra în Republica Bulgaria fără a fi obligate să prezinte alte documente, cu excepţia documentelor de călătorie (carte de identitate sau paşaport).

Mai multe informaţii cu privire la clasificarea statelor pe zonele menţionate anterior (verde, portocalie, roşie), respectiv condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele care sosesc în Republica Bulgaria din acele state, precum şi eventuale excepţii de la aceste măsuri pot fi consultate pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe: https://www.mae.ro/node/51904. Totodată, lista statelor clasificate în funcţie de zonă poate fi consultată şi pe pagina de internet a Ministerului Sănătăţii din Republica Bulgaria: zapoved_r4PjG8n.pdf (government.bg).

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: 0035929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: 00359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro/node/51904 şi http://sofia.mae.ro/, informarea temeinică anterior deplasării în străinătate şi respectarea cu stricteţe a măsurilor aplicabile în contextul pandemiei de COVID-19. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel