Va mai arbitra Ovidiu Haţegan? Ce spun medicii: Orice infarct poate duce la pierderea vieţii

Foto de taniadimas de la Pixabay
Foto de taniadimas de la Pixabay

Dr. Luca Tudor, managerul spitalului din Timişoara unde a fost operat Ovidiu Haţegan, a anunţat dacă acesta va mai putea reveni în arbitraj. 

”Hațegan este medic la bază. În urma unui antrenament, a simțit durere în zona pieptului, și-a dat seama singur că este un infarct, a ajuns la urgență la Arad de unde a fost trimis la noi. Suntem singurul institut care tratăm infarctul prin mijloace invazive. A venit în timp util, în primele două ore de la debut. Am reușit să îi facem o coronarografie și să îi punem un stent pe artera înfundată.

Este stabil din toate punctele de vedere. În ceea ce privește prognosticul, sunt cât se poate de optimist. Mortalitatea în infarct e undeva la 10% dacă nu ajungi în timp util la un laborator de coronarografie. Orice infarct poate duce la pierderea vieții.

Până la urmă, din punct de vedere medical, sunt convins că Hațegan va putea practica arbitrajul în continuare. Sperăm însă să fie asta și dorința lui. Tot ce spun acum, am acordul dânsului să transmit.

Acest stent menține acea arteră deschisă și permite trecerea sângelui și oxigenarea tuturor organelor și țesuturilor.

Din punctul nostru de vedere, mâine sau poimâine ar putea să plece din spital. Pe joi ar fi mai sigur. Reintegrarea se face treptat la nivel de săptămâni. Se recomandă chiar activitatea fizică intensă. Eu cred că Hațegan va putea să arbitreze din toamnă sau de anul viitor, dar repet, cu condiția să își mai dorească asta”, a declarat Dr. Luca Tudor, manager IBC Timișoara, la emisiunea Digi Sport Special.

Ovidiu Hațegan ratează Chelsea - Real Madrid, din Liga Campionilor

Ovidiu Hațegan (41 de ani) nu va mai arbitra Chelsea - Real Madrid, după ce a fost operat de urgență la inimă, duminică seară, în urma unor dureri în piept.

”Din ce știu eu, era delegat la meciul Chelsea-Real Madrid, dar UEFA deja i-a luat meciul. El a arbitrat meciuri multe. Eu mă aștept, și mă așteptam să prindă o finală. A avut delegări multe și le-a dus bine la cap. Merita să arbitreze o finala europeană. Să dea Dumenzeu să se facă repede bine și apoi, ce o vrea Dumnezeu.

Trebuie să fii permanent aproape de minge. Și atunci, ca să faci asta, sigur că solicita un efort foarte mare. De aceea cred că și analizele făcute de arbitri sunt extrem de severe. Ori de câte ori iți cerea Comisia Centrală, trebuia să le faci. Testele, în special pentru inimă, erau foarte complexe. Vârsta admisă a scăzut până la 45 de ani. Repet, efortul pe care îl face un arbitru este foarte mare și o responsabilitate enormă”, a declarat Ion Crăciunescu, la Liga Digisport. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel