Usuci hainele pe calorifer? Faci o mare greșeală, iar sănătatea ta este în pericol

Usuci hainele pe calorifer. Faci o mare greșeală, iar sănătatea ta este în pericol. Sursa foto: freepik.com
Usuci hainele pe calorifer. Faci o mare greșeală, iar sănătatea ta este în pericol. Sursa foto: freepik.com

Spălarea hainelor în mod regulat rămâne o activitate esențială pentru a le menține curate și frumos mirositoare. 

Toate gospodinele știu că trebuie să evite să supraîncarce mașina de spălat, să curățe la timp filtrul de reziduuri și să curățe, mereu, mașina de spălat. Dar există un alt obicei, pe care majoritatea gospodinelor îl au atunci când usucă hainele.

Care este acest obicei și de ce este considerat o greșeală mare, care îți poate pune în pericol sănătatea ta și a familiei tale? 

Uneori folosești un calorifer pentru a grăbi uscarea hainelor ude? Acest gest aparent simplu și inofensiv poate fi dăunător tractul respirator! Cum poate fi posibil acest lucru?

Unele gospodine pun sticle de apă în congelator: trucul care le salvează de o problemă mare

Într-adevăr, uscarea rufelor cu ajutorul unui calorifer și, mai mult, în interiorul casei, favorizează eliberarea unei cantități foarte mari de vapori de apă, care provoacă umiditate.

Vaporii de apă se deplasează prin aer până când vin în contact cu prima suprafață rece pe care o întâlnesc. Cu alte cuvinte, acești vapori de apă ajung să se așeze pe pereții casei, provocând mucegai. Un efect care poate provoca, în cele din urmă, reacții alergice sau dificultăți de respirație.

Prosoape curate și strălucitoare: ai nevoie de un cuptor cu microunde și o pungă

Poți folosi un suport încălzit pentru prosoape pentru a usca rufele. Într-adevăr, un suport încălzit pentru prosoape poate fi o modalitate bună de a usca, rapid, hainele în interiorul casei. Este economic și eficient. În plus, suporturile încălzite pentru prosoape nu sunt rezervate doar băilor, ci pot fi instalate și în bucătării sau toaletă.

Dacă preferi să folosești un uscător de rufe, evită să faci următoarele greșeli:

- nu usca hainele mai mult decât este necesar, deoarece uscarea excesivă a hainelor le poate deteriora prin încrețirea sau micșorarea lor. În plus,  ar putea duce la un consum excesiv de energie, crescând astfel facturile de energie electrică.

Bradul de Crăciun va arăta magnific și mai pufos, cu acest truc. Iată ce trebuie să faci

- nu usca hainele de lână, deoarece se poate deteriora fibra. Deși unele uscătoare de haine au programul „lână”, cel mai bine ar fi să usuci hainele la lână la aer, într-o zonă umbrită și nu la lumina directă a soarelui. Gata, acum poți să-ți usuci rufele fără să faci greșeli și fără să-ți pui sănătatea în pericol!

 

Uscarea hainelor, foarte importantă

 

Pentru a combate mirosul de umezeală, uscarea hainelor este foarte importantă. De fapt, te sfătuim să scoți imediat hainele din mașina de spălat odată ce programul de spălare s-a terminat și să le pui afară. Dacă ziua este prea umedă și plouă, te sfătuim să alegi o cameră în care rufele se pot usca rapid.

Un remediu împotriva umidității este și cel al dezumidificatoarelor naturale. Poți face acasă dezumidificatoare utile care vor combate mirosul de umezeală.

Tot ce trebuie să faci este să ai niște sare grunjoasă, borcane, pânză și bucăți de plastic pentru a le închide. Poți așeza borcanele în dulapuri sau pe pervaz pentru a contracara, în mod natural, umiditatea. Este un remediu grozav. Hainele tale vor fi curate și mereu parfumate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel