Prosoape curate și strălucitoare: ai nevoie de un cuptor cu microunde și o pungă

Prosoape curate și strălucitoare, ai nevoie de un cuptor cu microunde și o pungă. Sursa - pixabay.com
Prosoape curate și strălucitoare, ai nevoie de un cuptor cu microunde și o pungă. Sursa - pixabay.com

Cu toții avem acasă prosoape de bucătărie pe care le folosim zilnic.

De fapt, cu un prosop de bucătărie uscăm fructele și legumele, ștergem vasele, tacâmurile, blatul, iar lista poate continua.

După atâtea utilizări, ce se întâmplă cu prosoapele? Ei bine, este evident că bacteriile și murdăria proliferează, motiv pentru care sunt adesea puse în mașina de spălat la temperaturi ridicate. Dar astăzi îți vom dezvăluim o metodă foarte rapidă de a le curăța în doar 2 minute, introducându-le în cuptorul cu microunde.

Bradul de Crăciun va arăta magnific și mai pufos, cu acest truc. Iată ce trebuie să faci

Multe gospodine cred că cea mai bună soluție pentru curățarea prosoapelor de bucătărie sunt sunt temperaturile ridicate și înălbitorul și acest lucru nu poate fi contestat, dar de fiecare dată există și un consum de energie electrică.

Ei bine, metoda de curățare în cuptorul cu microunde este, fără îndoială, în favoarea economisirii energiei, deoarece folosește energie electrică doar două minute, dând rezultate uimitoare.

Mai întâi, ai nevoie de niște pungi obișnuite pentru congelator. Pune prosopul murdar într-o pungă. Apoi adaugă, în pungă,  două linguri de săpun lichid, una de bicarbonat de sodiu, patru sau cinci linguri de apă. Pune punga în cuptorul cu microunde și setează-l la temperatura maximă pentru aproximativ 2 minute.

Îmbunătățește calitatea aerului din casă: câteva metode eficiente

Odată ce timpul a trecut, scoate punga din cuptorul cu microunde și lăsă-o să se răcească câteva minute.

Scoate prosopul din pungă și clătește-l sub jet de apă caldă. Odată terminată această operațiune, prosopul va fi curat și dezinfectat. 

Continuă cu această metodă pentru toate prosoapele pe care le folosești des și vei vedea cât de ușor va fi de acum înainte să le păstrezi curate. 

 

Prosoapele de baie vor fi moi, dacă urmezi acești pași

 

De asemenea, află cum să speli prosoapele de baie, ca să fie moi ca și cum abia au fost cumpărate. Mai întâi, spală prosoapele ca de obicei cu detergent. Când se termină programul de spălat, deschide ușa mașinii mașina de spălat și, fără a scoate prosoapele, adaugă 100 grame de sare, 50 ml de oțet 9% și foarte puțin detergent (1/3 din volumul obișnuit).

Pornește cel mai rapid program de spălare. În acest timp, prosoapele vor fi perfect înmuiate cu sare și oțet, iar detergentul va ajuta la spălarea completă. Încearcă acest sfat și vei fi surprins cât de moi devin prosoapele după spălare!  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel