Unele gospodine pun sticle de apă în congelator: trucul care le salvează de o problemă mare

Unele gospodine pun sticle de apă în congelator. Sursa foto: freepik.com
Unele gospodine pun sticle de apă în congelator. Sursa foto: freepik.com

Gospodinele depozitează în congelator carne, pește legume și chiar fructe de pădure.

Toate acestea le permit să nu meargă, constant, la magazin atunci când trebuie să pregătească cina. Totuși, dacă se întâmplă o situație neprevăzută și electricitatea, dintr-un motiv sau altul, se oprește? Ce se va întâmpla cu produsele congelate?

Congelatoarele moderne sunt amenajate astfel încât frigul să se mențină câteva ore, după ce se oprește furnizarea curentului electric.

Nu aruncați fețele de pernă vechi: iată la ce le puteți folosi. Sfaturile gospodinelor cu experiență

De obicei, în aceste câteva ore, curentul revine și procesul de înghețare continuă. Gospodinele cu experiență încearcă să-ți asigure proviziile în avans într-un mod simplu. Acestea pun, în congelator sticle cu apă. Atunci când se oprește curentul electric, apa înghețată din sticle va crește durata de valabilitate a produsului. 

În plus, pentru a elimina mirosurile străine din frigider, gospodinele istețe apelează la alt truc. Pentru a scăpa de un miros urat, gospodinele pun în frigider un pahar cu vodcă. Și nu cumpără pentru asta o băutură alcoolică scumpă, ci folosesc alcoolul pe care îl au la îndemână.

Paharul cu alcool se pune pe un raft al frigiderului și este lăsat acolo peste noapte. În timpul în care votca stă în frigider, gospodinele nu ma deschid ușa aparatului electrocasnic. Dimineața, nu va fi nici urma a mirosurilor neplăcute, care s-au instalat in frigider.

Hainele vor fi parfumate, chiar dacă nu le poți usca la soare. Trucurile bunicii

Gospodinele care nu au alcool în casă apelează la câteva bucățele de pâine neagră, care au  același succes. Răspândite pe rafturile frigiderului, bucățelele de pâine vor absorbi toate aromele neplăcute.

Un alt truc, care elimină mirosul urât din frigider, constă în folosirea frunzelor de dafin. Toată lumea știe că dafinul este o plantă magnifică, care are zeci de proprietăți. Din frunzele de dafin se pot face infuzii și ceaiuri, care combat durerile abdominale. Cu frunzele de dafin se poate parfuma întreaga casă.

Frunzele de dafin pot fi folosite și pentru frigider, deoarece uleiurile esențiale pe care le conține sunt capabile să parfumeze interiorul aparatului electrocasnic.

Uneori, când deschizi ușa frigiderului apar mirosuri neplăcute. De vină sunt alimentele, care răspândesc un miros foarte intens. Spre exemplu, cârnații, brânza sau toate salamurile.

Prosoape curate și strălucitoare: ai nevoie de un cuptor cu microunde și o pungă

Pentru a rezolva problema, unele gospodine folosesc frunze de dafin, pe care le pun pe diferite  rafturi ale frigiderului, unde rămân câteva zile.

Există, de asemenea, și alte metode alternative pentru utilizarea acestei frunzelor de dafin. Spre exemplu, se poate o infuzie utilă pentru parfumarea locuinței și a suprafețelor. În acest caz, frunzele de dafin se fier într-o cratiță și apoi trebuie să intri cu infuzia în fiecare cameră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel