Ursula von der Leyen: Doctori români și asistente poloneze se duc în Italia să ajute

Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen

Europenii vor găsi „soluții inteligente", care să le permită să își petreacă vacanța de vară în ciuda pandemiei de COVID-19, a afirmat Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, potrivit Politico.

„Cred că vom găsi soluții inteligente pentru vacanță de vară. Poate un pic diferită, cu alte măsuri de igienă, cu puțin mai multă distanțare socială, dar ar fi admirabil să găsim soluții", a spus von der Leyen.

Președintele Comisiei Europene a mai adăugat că „este bine" că țările membre UE încep „să ridice restricțiile", dar a avertizat că guvernele trebuie să avanseze în planurile lor „cu prudență, pas cu pas și întotdeauna cu vigilență", potrivit Mediafax.

În această săptămână, Comisia Europeană a prezentat recomandările pentru o mai bună coordonare între cele 27 de capitale naționale în ridicarea restricțiilor de carantină.

„Este dificil de prevăzut cum va arăta luna viitoare, dar observ că învățăm să trăim cu virusul"; a declarat Ursula von der Leyen, precizând că este „impresionată" de soluțiile găsite astfel încât anumite sectoare economice să fie menținute în funcțiune.

În ceea ce privește răspunsul UE la pandemia de COVID-19, președintele Comisiei Europene a recunoscut că au existat „momente critice" la început, dar „după câteva zile țările au realizat că nu sunt capabile să gestioneze criza singure".

Ursula von der Leyen, despre doctorii români

„Vedem acum că doctori români și asistente poloneze se duc în Italia să dea o mână de ajutor; vedem pacienți francezi în Austria sau Luxemburg; vedem ventilatoare mecanice aduse în Spania din Germania. Aceasta este Europa pe care o iubesc, unde o inimă puternică și gata de sprijin bate, aceasta fiind maniera în care trebuie să mergem mai departe", subliniaza demnitara europeană.

Președintele Comisiei Europene a respins ideea potrivit căreia criza ar fi o amenințare la adresa existenței UE, după ce premierul portughez Antonio Costa a pus la îndoială supraviețuirea proiectului european cu 27 de state în cazul în care nu se prezintă garanții pentru susținerea economiilor afectate. La fel au făcut și premierul italian Giuseppe Conte, și cel spaniol, Pedro Sanchez.

„Nu, cred că am dovedit că putem crește din această criză și că suntem din nou împreună", a mai spus Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel