EXCLUSIV  "Urmează cea mai călduroasă vară şi o iarnă cumplită". Elena Mateescu spune care e REALITATEA

Caniculă
Caniculă

Elena Mateescu a explicat de ce ANM nu mai oferă prognoze meteo care se întind pe perioade îndelungate, de ordinul lunilor. 

Într-un interviu acordat DC News TV, Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, a explicat de ce instituţia pe care o mai conduce nu mai face publice estimări care se întind pe durata mai multor luni. Mateescu a oferit un răspuns în contextul ştirilor care apar an de an cu privire la cum vor fi verile şi iernile care urmează, cu mult timp înainte.

"Luând în considerare gradul mai redus de realizare al acestor tipuri de informaţii cu anticipaţie de una, până la trei sau şase luni de zile, de doi ani ANM a renunţat să mai aducă în atenţia publicului astfel de informaţii şi am ales informările la nivel săptămânal, pentru o lună anticipaţie, tocmai pentru a putea surprinde prin informaţiile noastre chiar şi tendinţa care ne aduce în atenţie posibilitatea ca, în primele două săptămâni cel puţin, să putem surprinde şi posibilitatea apariţiei unor fenomene extreme.

(...) Îmi aduc aminte că în septembrie-octombrie discutam şi eram întrebaţi despre iarna 2019-2020, pentru că existau voci care într-adevăr spuneau că ar putea fi cea mai grea iarnă din ultima sută de ani. Şi acest lucru se întâmplă frecvent în aceste perioade. Şi iată că la nivelul ţării noastre a fost a doua cea mai caldă iarnă şi rezervele noastre sunt din ce în ce mai mari în a dezbate aceste informaţii tocmai pentru a putea oferi informări cât mai aproape de ceea ce se poate întâmpla prin prognozele pe termen foarte scut, scurt şi mediu până la 7-10 zile şi la nivel de lună", a explicat Elena Mateescu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel