Urmează Apocalipsa Solară? Soarele îşi va atinge temperaturile maxime în 2025

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Va lua Soarele foc în 2025?

Oamenii de ştiinţă estimează că peste doi ani Soarele se va încinge atât de tare încât îşi va atinge maximul de grade, ceea ce ar putea fi devastator pentru planeta Pământ, însă zvonurile nu sunt confirmate, potrivit Washington Post. Se ştie deja că ciclurile solare generează furtuni solare, de unde şi verile tot mai caniculare de la un an la altul.

Se crede că lumea digitală de astăzi nu este pregătită pentru o catastrofă solară care ar putea deconecta întreaga planetă de la sursele de internet şi ar tulbura mai toate activităţile. Este şi motivul pentru care Apocalipsa Soarelui mai este numită şi Apocalipsa Internetului.

Ce s-ar putea întâmpla

În presa americană s-au vehiculat deja scenarii cu ce s-ar întâmpla pe Terra dacă Soarele s-ar supraîncălzi. Pentru unii, întreruperea internetului pare ficţiune, însă potrivit datelor de analiză acest lucru este foarte probabil. Evident, economia globală ar fi dată peste cap iar vieţile oamenilor ar lua o cu totul altă turnură.

O furtuna solară asemănătoare, însă nu de calibrul a ceea ce se anunţă pentru 2025, a mai avut loc în 1989, când reţeaua electrică din Quebec a fost scoasă din funcțiune preţ de câteva ore.

„Nu am experimentat niciodată unul dintre evenimentele de caz extrem și nu știm cum ar reacționa infrastructura noastră la așa ceva. Testele noastre nici măcar nu includ astfel de scenarii”, a declarat Sangeetha Abdu Jyothi, profesor de informatică la Universitatea California din Irvine, SUA, potrivit sursei citate.

Acesta a mai spus că o furtună solară majoră ar putea afecta infrastructura la scară largă, cum ar fi cablurile de comunicații submarine, fapt ce ar putea întrerupe conectivitatea pe distanțe lungi. Astfel de întreruperi ar putea dura luni de zile, a precizat publicația, accentuând că impactul economic al unei singure zile fără conexiune la internet, numai în SUA, este estimat la peste 11 miliarde de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel