Un pescar din Thailanda a găsit 30 de kilograme de vărsături de balenă. Pe piață valorează 1.5 milioane de dolari

Pexels
Pexels

Un pescar din Thailanda a găsit 30 de kilograme de vărsături de balenă pe plaja Niyom. Substanţa are o mare valoare de piaţă pentru industria parfumurilor. „Este de culoare chihlimbar, datorită acestei comori îmi voi schimba viaţa”, a comentat thailandezul.

O „captură miraculoasă” îi va schimba viaţa thailandezului Narong Phetcharaj. Întorcându-se într-o zi de pe mare în largul Niyom, provincia Surat Thani, a văzut un imens bloc gri plutind la marginea apei.

O adevărată comoară, cântărind 30 de kilograme. Este vorba despre vărsături de balenă, cunoscute şi sub numele de „chihlimbar” sau „aur plutitor”, utilizate în industria parfumurilor, deoarece sunt capabile să fixeze o aromă şi să o facă să dureze mai mult.

50 000 de euro kilogramul de varsătură de balenă

După cum menţionează Daily Mail, această substanţă poate fi vândută pe piaţă cu până la 50.000 de euro pe kilogram. Valoarea sa mare este dată tocmai de faptul că nu este uşor de găsit.

„Niciunul dintre săteni nu a mai văzut sau atins vreodată chihlimbar şi toată lumea a fost fericită. Intenţionez să îl vând, pentru că am primit deja un certificat care să demonstreze că este real şi dacă pot obţine un preţ bun, mă voi retrage din slujba mea de pescar şi voi organiza o petrecere pentru toată lumea ", a spus pescarul.

Vărsăturile de balenă sunt o secreţie biliară produsă în mod natural. Secreția are funcţia de a proteja membranele mucoase intestinale de rămăşiţele moluştelor pe care le mănâncă.

În februarie, 35 de pescari din Yemen au găsit și ei vărsături de balenă. Valoarea comorii lor a fost de peste 1,1 milioane de lire sterline, relatează Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel