Un nou coridor ascuns în Marea Piramidă din Giza

captură video
captură video

O nouă descoperire senzaţională în Marea Piramidă din Giza!

Construită în urmă cu peste 4.500 de ani, Marea Piramidă din Giza, Egipt, este una din cle 7 Minuni ale Lumii. Încă mai păstrează mistere, încă e o lume necunoscută, drept pentru care la noi săpături se descoperă noi camere şi anticamere, coridoare şi culoare de acces. Încă nu se ştie câte astfel de încăperi secrete se mai pot ascunde în interiorul piramidei. 

Încă din 2016, măsurătorile probau existența unui spațiu gol ascuns în apropierea blocurilor de chevron de deasupra intrării. În martie 2023, o echipă de cercetători a descoperit o cameră necunoscută până atunci în piramida lui Keops. Cu ce este atât de specială această descoperire? Ar putea spune mai multe despre practicile religioase şi cultura din acea vreme, dacă vor fi găsite şi obiecte sau orice alt indiciu pe lângă pereţii goi şi intrările secrete.

Ipoteză confirmată

Oamenii de știință de la Universitatea Tehnică din München (TUM) s-au folosit de ultrasunete și o procedură de endoscopie pentru a pătrunde în zonele neexplorate ale piramidei. Aşa s-a descoperit noul coridor de 9m lungime, undeva pe latura nordică a Piramidei lui Khufu. „Piramidele sunt un sit al Patrimoniului Mondial. Acest lucru înseamnă că trebuie să fim deosebit de atenți atunci când ne desfășurăm investigațiile, pentru a nu deteriora nimic. Lucrăm la piramida lui Keops cu dispozitive de măsurare radar și cu ultrasunete care pot fi utilizate în mod nedistructiv și, în parte, chiar fără contact”, spune profesorul Christian Grosse dincadrul universităţii.

Dincolo de coridor, camera folosită de endoscop a nimerit într-o cameră complet goală, cu o lungime de cel puţin 5m. „Descoperirea unui spațiu gol într-o piramidă este deja ceva special. Dar faptul că această cameră este suficient de mare pentru a găzdui mai multe persoane, ei bine, asta face ca descoperirea să fie și mai importantă”, a mai spus Grosse.

Nu există urme de pași sau alte dovezi ale activității umane care să poată fi observate în interiorul camerei. Astfel, grupul de cercetare presupune că această cameră nu a fost văzută de nimeni în ultimii aproximativ 4.500 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel