Urmărește emisiunea live


Giovanni Brusca, lider al mafiei siciliene, eliberat după 25 de ani. A recunoscut că a fost implicat în peste 100 de crime

Pexels / Lider al mafiei italiene eliberat
Pexels / Lider al mafiei italiene eliberat

Un lider al mafiei siciliene a fost eliberat din închisoare, după 25 de ani petrecuți în spatele gratiilor. Acesta a colaborat cu justiția pentru elucidarea mai multor crime și atentate. 

Liderul renegat al mafiei siciliene, Giovanni Brusca, a ieșit din închisoare, după 25 de ani petrecuți în spatele gratiilor. Acesta a detonat o bombă în 1992 care l-a ucis, printre alții, pe judecătorul Giovanni Falcone. Brusca, în vârstă de 64 de ani, a fost arestat în 1996, la 4 ani de la comiterea faptei pentru care a primit pedeapsa cu închisoarea. Pe lângă judecător, în atac au mai murit soția acestuia și 3 polițiști. 

După arestul său, acesta și-a trădat clanul și a ajutat autoritățile să destructureze grupările afiliate Cosa Nostra. 

Uciderea judecătorului Falcone, urmată două luni mai târziu de moartea violentă a judecătorului anti-mafia Paolo Borsellino au fost două episoade notorii din lupta anticriminalitate ale Italiei. Brusca, poreclit ucigașul de oameni, și-a recunoscut implicarea în mai mult de 100 de crime, inclusiv moartea și dispariția unui copil de 14 ani, Giuseppe Di Matteo. Băiatul a fost ucis, apoi topit în acid, deoarece tatăl său era un informator al poliției din interiorul Mafiei. 

Eliberarea sa, tristă pentru familiile victimelor

„A colaborat cu autoritățile judiciare pentru a obține beneficiile, nu a fost o alegere personală sau pentru conștiința sa”, a declarat Rosaria Costa, văduva unuia dintre polițiștii uciși, conform CNN

Maria Falcone, sora judecătorului ucis, s-a declarat ”întristată” de eliberarea criminalului fratelui ei. 

Brusca s-a dovedit util și a oferit informații despre nenumărate cazuri de crimă comise de Cosa Nostra din anii 1980 și 1990 și a fost martor într-un caz de negociere dintre oficialii italieni și clanurile mafiote, ce avea ca miză oprirea bombardamentelor. 

Clanul `Ndrangheta - destructurat

Pe de altă parte, unul dintre liderii organizaţiei mafiote italiene 'Ndrangheta, Rocco Morabito, care a evadat în 2019 dintr-un penitenciar din Uruguay, a fost arestat luni în Brazilia, a anunţat ministrul brazilian al justiţiei şi al securităţii publice Anderson Torres, transmit AFP, Reuters şi dpa.

Arestarea lui Morabito, unul dintre cei mai căutaţi zece infractori din lume, s-a produs în oraşul Joao Pessoa, din nord-estul Braziliei, în timpul unei operaţiuni comune a poliţiei federale braziliene şi Interpol, precizează Agerpres. Agenţia de presă italiană ANSA a relatat că în arestare au fost implicate, de asemenea, autorităţile italiene şi cele americane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel