Un fost ofițer a preluat funcția de ministru de Externe a Coreei de Nord. Ce implică schimbarea

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Coreea de Nord a numit la conducerea Ministerului de Externe un fost ofițer.

Regimul nord-coreean a numit un fost ofițer la conducerea Ministerului de Externe, decizia fiind controversată din pricina experienței diplomatice reduse a acestuia, conform Agerpres.

Înlocuirea fostului ministru de externe, Ri Yong Ho, cu fostul ofițer al armatei Ri Son Gwon, era presupusă de experții în domeniu, fiind o urmare a unei remanieri majore legate de impasul în negocierile cu Washington.

Experiență diplomatică redusă

Cu toate acestea, noul ministru are o experiență diplomatică foarte limitată, față de predecesorul acestuia, a cărui carieră diplomatică dura de peste 30 de ani.

Presa oficială nord-coreeană indică doar că el a participat în calitate de reprezentant al ţării sale la o reuniune a emisarilor străini.

Înăsprirea poziției Coreei de Nord

Printre membrii delegației figurau „ministrul afacerilor externe al RPDC, Ri Son Gwon, şi mai mulți responsabili din minister", relevă unul dintre organele de presă oficiale, utilizând inițialele oficiale ale Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC).

Unii experți estimează că această numire ar putea reflecta o înăsprire a poziției Coreei de Nord fată de SUA, care era deja perceptibilă în decizia Phenianului anunțată la începutul lunii de a renunțat la moratoriul asupra testelor balistice şi nucleare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel