Urmărește emisiunea live


Un campion mondial s-a retras din box pentru a candida la Președinție

Vitali Klitschko guardian
Vitali Klitschko guardian

Un campion mondial de box la categoria grea s-a retras temporar din viața sportivă, pentru a candida la Președinția țării din care provine. El a fost numit Campion Emerit, astfel că, atunci când va decide să revină în ring, noul campion va fi obligat să-și apere centura în fața sa.

[caption id="attachment_401139" align="alignleft" width="310"] Foto: theguardian.com[/caption]

Este vorba despre Vitali Klitschko, care a renunțat la titlul WBC pentru a se putea concentra asupra carierei politice, el fiind candidatul Alianței Democratice pentru Reformă la prezidențialele ce vor avea loc în Ucraina în anul 2015. Iată anunțul făcut de WBC, și citat de sport.ro:

„Suntem mândri și onorați să confirmăm statutul lui Vitali Klitschko ca și Campion Mondial Emerit. Fără îndoială, Vitali și-a câștigat această distincție prin acțiunile sale în ring și în afara lui. Vitali luptă acum în meciul vieții, de data aceasta în afara ringului. Vitali arată întregii lumi cum arată cu adevărat inima unui campion conducându-și conaționalii în bătăliile de stradă în căutarea lor pentru egalitatea între oameni, a drepturilor și pentru pace pentru marea țară Ucraina. Vitali Klitschko a anunțat că va candida la Președenția Ucrainei în 2015. Vitali credea că va putea să își apere și centura mondială WBC și voia să o facă împotriva pretendentului Bermane Stiverne. El a fost numit de Superma Curte și Consiliul Guvernatorilor WBC în unanimitate ca și Campion Mondial WBC Emerit. Foarte puțini pugiliști au primit o asemenea distincție onorabilă, ceea ce îi va permite lui Vitali să lupte pentru titlul WBC când va fi gata să se întoarca în ring. WBC va ține o ceremonie foarte specială pentru a-i acorda lui Vitali această distincție în viitorul apropiat. Între timp, îi urăm cât mai mult succes în cariera politică”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel