Un aligator supravieţuitor al celui de-al Doilea Război Mondial, a murit la 84 de ani

Aligator - Foto cu caracter ilustrativ
Aligator - Foto cu caracter ilustrativ

Un aligator celebru de la un zoo din Moscova, supravieţuitor al celui de-al Doilea Război Mondial, a murit la 84 de ani.

Un aligator celebru pentru că a supravieţuit infernului bombardamentelor asupra Berlinului de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, a murit la o grădină zoologică din Moscova la vârsta de 84 de ani, conform unui comunicat al parcului zoologic care deplânge "sfârşitul unei ere", transmite duminică AFP, scrie Agerpres. 

"Saturn, aligatorul nostru de Mississippi, a murit de bătrâneţe la 22 mai", a anunţat parcul zoologic într-un comunicat publicat sâmbătă seară.

Cât a trăit aligatorul 

Ne-a părăsit "la venerabila vârstă de aproximativ 84 de ani", după ce a trăit "o viaţă lungă şi bogată în evenimente", se mai precizează în comunicat. Conform biologilor, în mediul natural aceste animale trăiesc între 30 şi 50 de ani.

Ieşit din ou în SUA în 1936, Saturn a fost transferat la un zoo din Berlin de unde a reuşit să evadeze după bombardamentul din 23 noiembrie 1943, când au murit mai multe reptile cu care împărţea captivitatea. În 1946 aligatorul a fost descoperit de soldaţi britanici şi trimis în URSS. Perioada din viaţa sa dintre 1943 şi 1946 rămâne un "mister", conform comunicatului.

Cum a ajuns la Moscova 

Saturn a ajuns la Moscova în iulie 1946 "şi astfel s-a născut un mit, conform căruia animalul ar fi făcut parte din colecţia personală a dictatorului nazist Adolf Hitler".

"Parcul zoologic din Moscova a avut onoarea de a-l adăposti pe Saturn vreme de 74 de ani şi a făcut tot posibilul să-l ofere onorabilului aligator cât mai multă atenţie", subliniază comunicatul. "Probabil vârsta venerabilă l-a făcut să fie capricios şi iubea să fie masat cu o perie", conform aceleiaşi surse.

"Pentru noi, Saturn reprezintă o eră (...) Ni s-a alăturat după Victorie (asupra Germaniei naziste) şi a sărbătorit alături de noi împlinirea a 75 de ani de la această Victorie", se subliniază în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel