Uleiul de palmier, cancerigen. Nutella reacționează

Ferrero, producătorul celebrei Nutella a primit o lovitură puternică. Uleiul de palmier utilizat în produs ar putea cauza cancer.

Autoritatea Europeană pentru Standarde Alimentare a avertizat că uleiul comestibil este cancerigen. Instituția europeană a avertizat că și un consum moderat reprezintată un risc pentru copii.

Mai multi retaileri din Italia, inclusiv cel mai mare lanț de supermarketuri din țară, au boicotat răspândirea ca o măsură de precauție.

Ca răspuns, Ferrero a lansat o campanie de publicitate într-o încercare de a liniști clienții menționând că produsele sale sunt sigure.

Ferrero insistă asupra faptului că decizia de a păstra uleiul de palmier în Nutella, în ciuda temerilor de siguranță, are ca scop calitatea, nu costurile schimbării ingredientului. Substanța este folosită pentru textura netedă care nu poate fi atinsă prin utilizarea altor uleiuri.

"Nutella fără ulei de palmier, ar produce un substitut inferior pentru produsul real. Ar fi un pas înapoi", a spus managerul de achiziție Ferrero, Vincenzo Tapella potrivit The Independent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel