Uleiul de cocos, beneficii uriașe pentru sănătate. Cum îl poți folosi și ce probleme rezolvă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Uleiul de cocos pare a fi un panaceu universal. Are beneficii multiple pentru sănătate.

Uleiul de nucă de cocos are numeroase beneficii, nu numai în cosmetică, ci şi în bucătărie. Acest ulei întăreşte sistemul imunitar, datorită acidului lauric, care are proprietăţi antivirale, antibacteriene şi antifungice, ajutând sistemul imunitar să lupte împotriva infecţiilor şi bolilor.

De asemenea, îmbunătăţeşte nivelurile de colesterol din sânge şi reduce riscul bolilor cardiovasculare. Uleiul de cocos este indicat pentru combaterea problemelor legate de digestie sau balonare.

S-a demonstrat că previne tulburările digestive, inclusiv sindromul colonului iritabil. Conform mai multor studii, uleiul de nucă de cocos accelerează metabolismul, menţinând astfel greutatea în limite optime. Este un produs excelent pentru sănătatea părului, combaterea vergeturilor, îngrijirea feţei, buzelor, dinţilor, gingiilor şi unghiilor, scrie Rador, citând dariknews.bg.

Este un excelent hidratant natural pentru piele şi păr, putând ajuta la menţinerea umidităţii, înmuierea pielii şi la prevenirea pierderii proteinelor din păr. De asemenea, poate fi folosit cu succes pe post de demachiant.

Mască pentru păr cu ulei de cocos

Ingrediente:

- ulei de cocos extra virgin  (aproximativ 2-4 linguri, în funcție de lungimea și grosimea părului tău)
- o lingură de miere, pentru a adăuga proprietăți hidratante suplimentare și strălucire părului
- câteva picături de ulei esențial (opțional) - uleiuri esențiale precum lavandă, rozmarin sau mentă pot adăuga un miros plăcut și pot avea beneficii suplimentare pentru păr și scalp

Ce ai de făcut

Începe prin a topi uleiul de cocos într-un recipient rezistent la căldură, până când devine lichid. Poți face acest lucru prin așezarea recipientului într-o cratiță cu apă fierbinte sau folosind cuptorul cu microunde câteva secunde.

Lasă uleiul de cocos să se răcească la temperatura camerei, astfel încât să nu fie prea fierbinte pentru a-l aplica pe păr. Poți adăuga mierea și uleiurile esențiale în uleiul de cocos răcit și amestecă bine toate ingredientele.

Aplică amestecul pe părul curat și uscat, asigurându-te că acoperi fiecare șuviță de păr de la rădăcini până la vârfuri. Folosește mâinile sau o pensulă pentru a distribui uniform masca. Masează ușor scalpul pentru a stimula circulația sângelui și pentru a încuraja creșterea sănătoasă a părului.

Acoperă părul cu o cască de duș sau folie de plastic și lasă masca să acționeze timp de cel puțin 30 de minute sau peste noapte, în funcție de preferințele tale. După expirarea timpului de acțiune, spală părul bine cu șampon și apă caldă. S-ar putea să fie necesar să șamponați de mai multe ori pentru a îndepărta uleiul în totalitate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel