Udrea, tot mai aproape de Traian Băsescu atacând PDL

Elena Udrea îl consideră pe Traian Băsescu marele câștigător al anului, criticând în schimb atitudinea liderilor de centru-dreapta într-o postare pe blog. De criticile Elenei Udrea nu au scăpat nici premierul Victor Ponta și nici liderul PNL, Crin Antonescu.

"USL și premierul Ponta nu-și pot îndeplini promisiunile făcute românilor. Nu au viziune, nu au o strategie economică, pentru a suplimenta veniturile au ca singură soluție creșterea taxelor și impozitelor. Așa s-a ajuns la insolvenţa ori falimentul a aproape 150.000 de firme și la apariția a 46.000 de șomeri noi față de anul 2012. A scăzut puterea de cumpărare, nu s-au mai făcut investiții, nu s-au atras banii europeni prognozați. În concluzie, românii au trăit mai greu deși USL, Ponta și Antonescu, le-au promis că vor trăi mai bine", își începe postare deputatul de Roman pe blog.

 "Toate acestea ne conduc la o singură concluzie: anul 2014 va însemna anul căderii electorale a lui Victor Ponta, chiar dacă acum sondajele încă îl arată ca fiind foarte popular", mai arată Udrea.

Scandalurile din USL vor forța liberalii să se rupă de coaliție,   "sperând să coaguleze electoratul lui Traian Băsescu da și pe cel de centru-dreapta. Șansele sale de reușită sunt însă mai degrabă reduse ca urmare a asocierii de câțiva ani cu PSD și cu Dan Voiculescu, dar și drept rezultat direct al participării active la tentativa de lovitură de stat din vara lui 2012".

 Udrea susține că Traian Băsescu a redevenit lider al opoziției și se arată dezamăgită de PDL, dar și de restul partidelor de dreapta.

 ”Opoziția nu a avut un 2013 plin de împliniri. După Convenția Națională a PDL din martie, lucrurile nu s-a întâmplat mare lucru. Ambițiile liderilor partidelor de centru-dreapta au atomizat opoziția și au făcut-o necredibila deopotrivă în ochii mass media, dar și ai electoratului.

Ne-am trezit în postura de a avea vreo trei-patru candidați la prezidențiale, fără a avea însă un vehicul electoral semnificativ în spate și fără ca vreunul dintre posibilii prezidențiabili să beneficieze de sprijinul explicit al lui Traian Băsescu. E o realitate obiectivă care nu poate fi cosmetizată și care, dacă se păstrează, anulează șansele de reușită la prezidențialele din 2014.

 Cu mențiunea că nici acum nu ar fi târziu pentru un proiect unionist, care să ofere o șansă reală de reușită anul viitor, pentruca nu există pe zona de centru-dreapta un candidat capabil să câștige de unul singur prezidențialele, victoria putând veni doar printr-un efort conjugat.

 Marele câștigător politic al anului 2014 este Traian Băsescu, care s-a reinventat. Președintele a reușit să reprezinte adevărata Opoziție, să împiedice mai multe proiecte percepute de români ca nocive și să recupereze acea conexiune profundă cu poporul.

 După peste 20 de ani de politică și aproape 10 ani de Președinție a țării, Traian Băsescu reușește să redevină acum actorul politic providențial pentru electoratul de centru-dreapta. Tot în el stă speranța tuturor celor care vor să evite întoarcerea la „liniștea” lui Ion Iliescu și „partidul-stat” al lui Adrian Năstase”, susține Elena Udrea, pe blog.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel