TURISM. Strategie pentru ţările dunărene

Strategia Dunării reprezintă calea prin care turismul din România se poate dezvolta, potrivit Ministerului Turismului.


Nou program de finanţare pentru dezvoltarea turismului în ţările riverane Dunării. Un comunicat al Ministerului Turismului arată că o sumă de circa 60 de milioane de euro se află la dispoziţia României prin acest program, ce poate susţine investiţii care să aducă creştere economică, prin valorificarea potenţial turistic naţional.

Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD) reprezintă o iniţiativă politică a României şi Austriei, din 2008 şi s-a dezvoltat ca un un mecanism comunitar de cooperare a statelor din bazinul Dunării. Acesta are ca scop dezvoltarea economică şi socială a regiunii dunărene, prin consolidarea implementării în regiune a politicilor şi legislaţiei UE.

Pe lângă Programul de Cooperare Transnaţional Dunărea care poate contribui major la dezvoltarea turistică a României, Ministerul va identifica, împreună cu autorităţile publice din ariile riverane Dunării, oportunităţile de accesare a fondurilor europene disponibile şi prin Programul Operaţional Regional. Acesta vizează revitalizarea urbană, patrimoniu cultural, infrastructura rutieră de drumuri judeţene şi turism.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel