TURISM. Strategie pentru ţările dunărene

Mariana Baciu / 10 Martie 2017 / 00:18 Salveaza PDF Comentarii

Strategia Dunării reprezintă calea prin care turismul din România se poate dezvolta, potrivit Ministerului Turismului.


Nou program de finanţare pentru dezvoltarea turismului în ţările riverane Dunării. Un comunicat al Ministerului Turismului arată că o sumă de circa 60 de milioane de euro se află la dispoziţia României prin acest program, ce poate susţine investiţii care să aducă creştere economică, prin valorificarea potenţial turistic naţional.

Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD) reprezintă o iniţiativă politică a României şi Austriei, din 2008 şi s-a dezvoltat ca un un mecanism comunitar de cooperare a statelor din bazinul Dunării. Acesta are ca scop dezvoltarea economică şi socială a regiunii dunărene, prin consolidarea implementării în regiune a politicilor şi legislaţiei UE.

Pe lângă Programul de Cooperare Transnaţional Dunărea care poate contribui major la dezvoltarea turistică a României, Ministerul va identifica, împreună cu autorităţile publice din ariile riverane Dunării, oportunităţile de accesare a fondurilor europene disponibile şi prin Programul Operaţional Regional. Acesta vizează revitalizarea urbană, patrimoniu cultural, infrastructura rutieră de drumuri judeţene şi turism.

[citeste si]

 

 loading...
VOTEAZA ARTICOLUL
Scarlett Johansson, un nou single

George Mihail Pârvan / 20 apr, 21:22

TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.
Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

n-nxt.13