Turcia avertizează Armenia: Dacă veți încălca acordul, veți plăti

La scurt timp după încheierea unui acord de pace privitor la regiunea Nagorno-Karabah, Turcia a avertizat Armenia că va trebui să suporte consecințe dacă încalcă înțelegerea de încetare a focului.

Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, aflat în vizită la Baku, capitala azeră, a declarat: „Dacă Armenia încalcă încetarea focului, atunci vor plăti prețul pentru asta”. Turcia este cel mai apropiat aliat al Azerbaidjanului în disputa din Nagorno-Karabakh și a jubilat după acordul de pace dintre Rusia, Azerbaidjan și Armenia, acord care favorizează Azerbaidjanul.

Ieri, Turcia și Rusia au convenit să opereze împreună un centru de supraveghere a păcii în Nagorno-Karabakh.

Ce a mai spus reprezentantul Turciei?



Armenia trebuie să „respecte acordul și să se retragă voluntar”, a adăugat Cavusoglu, avertizând că, altfel, Azerbaidjanul își va relua acțiunea militară de „recucerire a teritoriilor azere”. O delegație rusă urmează să viziteze Turcia pentru a discuta detalii despre modul în care va funcționa centrul mixt, a spus Cavusoglu, adăugând că dronele armate fără pilot vor efectua misiuni de supraveghere în regiune pentru a se asigura că nu există încălcări. "Vom continua să rămânem alături de Azerbaidjan și să le sprijinim oricum ar dori să facem acest lucru", a adăugat el, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel