Turcia anunță deportarea a doi luptători olandezi pe care-i numește "teroriști străini"

Loredana Brumă / 28 dec 2019 / 23:51 Salveaza PDF Comentarii

Ministerul de interne din Turcia a anunţat sâmbătă că doi luptători străini având cetăţenie olandeză au fost deportaţi, transmite dpa. 

Ministerul a anunţat repatrierea pe Twitter, fără a oferit detalii suplimentare despre cei doi 'luptători terorişti străini'. Autorităţile de la Ankara au început deportarea luptătorilor străini în ţările de origine - printre aceştia numărându-se persoane cu cetăţenie americană, germană sau altă cetăţenie europeană - la mijlocul lunii noiembrie.

Turcia a făcut eforturi importante pentru a deporta luptători străini aflaţi în solda organizaţiei Stat Islamic. Ankara a insistat asupra faptului că Turcia 'nu este un hotel' pentru membrii grupării extremiste. Turcia a ţinut să precizeze, de asemenea, că deportările vor continua chiar dacă ţările de origine ale presupuşilor luptători le-au retras acestora cetăţenia.

Acţiunea de sâmbătă a adus la 112 numărul persoanelor deportate. Ministerul turc de interne a mai informat că printre cei deportaţi sunt 21 de cetăţeni germani, 13 francezi şi 5 britanici. Totodată, au mai fost repatriaţi câte un cetăţean din SUA, Grecia, Danemarca, Irlanda şi Australia, precum şi câte doi belgieni, kosovari şi marocani, relatează Agerpres. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25