Turcia anunță deportarea a doi luptători olandezi pe care-i numește "teroriști străini"

Ministerul de interne din Turcia a anunţat sâmbătă că doi luptători străini având cetăţenie olandeză au fost deportaţi, transmite dpa. 

Ministerul a anunţat repatrierea pe Twitter, fără a oferit detalii suplimentare despre cei doi 'luptători terorişti străini'. Autorităţile de la Ankara au început deportarea luptătorilor străini în ţările de origine - printre aceştia numărându-se persoane cu cetăţenie americană, germană sau altă cetăţenie europeană - la mijlocul lunii noiembrie.

Turcia a făcut eforturi importante pentru a deporta luptători străini aflaţi în solda organizaţiei Stat Islamic. Ankara a insistat asupra faptului că Turcia 'nu este un hotel' pentru membrii grupării extremiste. Turcia a ţinut să precizeze, de asemenea, că deportările vor continua chiar dacă ţările de origine ale presupuşilor luptători le-au retras acestora cetăţenia.

Acţiunea de sâmbătă a adus la 112 numărul persoanelor deportate. Ministerul turc de interne a mai informat că printre cei deportaţi sunt 21 de cetăţeni germani, 13 francezi şi 5 britanici. Totodată, au mai fost repatriaţi câte un cetăţean din SUA, Grecia, Danemarca, Irlanda şi Australia, precum şi câte doi belgieni, kosovari şi marocani, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel