Tudor Ciuhodaru, apel către europarlamentari pentru programul rescEU: Vreau un vot favorabil

Medicul Tudor Ciuhodaru a lansat un apel către europarlamentari pentru susţinerea programului rescEU, care ar urma să crească reacţia autorităţilor în stiuaţii de urgenţă la nivel european. 

"Multe vieți vor putea fi de acum salvate. Noul program rescEU (pe care l-am susținut azi în plenul Parlamentului European) devine realitate. Programul va îmbunătăți capacitatea de reacție europeană în situații de urgență (precum incendii, inundații, cutremure sau de alte catastrofe).

Vreau un vot favorabil mâine, în plenara de la Strasbourg pentru alocarea a 156,2 milioane de euro necesare acestui program.

Acum este nevoie de intrumente eficiente de intervenție dar și de prevenție. Am solicitat astăzi Consiliului și Comisiei Europene 3 lucruri esențiale de care vor beneficia toți pacienții:

1. Dezvoltarea mecanismului european de protecție civilă -ce presupume înfiinţarea unor noi capacităţi medicale, tehnice şi logistice, la nivel european-pentru a facilita accesul la tratament al pacienților critici (arși, politraumatizați) din statele membre în situaţii de urgenţă. Vreau ca și Spitalul de Urgență din Iași să fie inclus în acest demers.

2. Crearea unui fond pentru situații de urgență (în cadrul fondului de solidaritate) pentru ca cei toți cei afectați de astfel de situații să poată fi ajutați rapid.

3. Alocarea de resurse adecvate în buget pentru elaborarea și punerea în aplicare a unui plan european de luptă împotriva cancerului -esențial pentru educație pentru sănătate, prevenție și diagnostic precoce dar și pentru îmbunătățirea accesului la medicamente și tehnologii inovatve.

Sănătatea se tratează cu măsuri concrete. Vă rog să susțineți și dumneavoastră acest demers", a scris Tudor Ciuhodaru pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel