Trump, acuzat de „crime de război”. Coronavirusul, noua 'armă politică' în SUA

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele Donald Trump este acuzat de „crime de război” de o democrată ce reprezintă grupul radical de stânga „The Squad”.

Potrivit Fox News, democrata Ayanna Pressley, membră a Congresului, a comparat răspunsul Administrației Trump la pandemia de COVID-19 cu „crime de război”.

Pressley face parte din grupul „The Squad”, din care mai fac parte trei reprezentante democrate. Potrivit sursei citate, „The Squad” promovează politici de extremă stânga.

Într-un mesaj video, postat pe o rețea de socializare, Ayanna Pressley a declarat că: „În ceea ce mă privește, răspunsul Administrației Prezidențiale (n.r. - în pandemia de COVID-19) este asemănător crimelor de război”. 

Aceasta l-a acuzat pe președintele republican Donald Trump de „negrijență criminală”, de „negarea științei” și „răspuns lent” în combaterea epidemiei de noul coronavirus.

De la începutul epidemiei, Donald Trump a fost ținta atacurilor democraților care îl acuză că nu a luat în serios amenințarea COVID-19 în momentul în care virusul a ajuns în Statele Unite ale Americii. Totodată, președintelui american i se reproșează reacția lentă pentru combaterea răspândirii epidemiei și faptul că nu a dispus achiziționarea echipamentelor medicale precum kituri de testare, măști de protecție sau mânuși.

SUA au de departe cele mai multe confirmări de COVID-19. Până la publicarea acestei știri, 819.175 de americani au fost confirmați cu noul coronavirus și 45.343 și-au pierdut viața.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel