Trucul unui tânăr pentru a călători mai ieftin cu avionul. Ce este metoda "skiplagging"

Trucul unui tânăr pentru a călători mai ieftin cu avionul. Ce este metoda "skiplagging" / Foto: Pixabay
Trucul unui tânăr pentru a călători mai ieftin cu avionul. Ce este metoda "skiplagging" / Foto: Pixabay

Află în articol ce truc a folosit un tânăr pentru a călători mai ieftin cu avionul.

Un băiat în vârstă de 17 ani a apelat la un truc pentru a călători mai ieftin cu avionul, însă compania American Airlines a descoperit acest lucru și i-a interzis tânărului să mai zboare cu aeronavele sale timp de trei ani, scrie Insider.

Totul s-a întâmplat după ce compania a aflat că adolescentul plănuia să debarce în timpul escalei în Charlotte, Carolina de Nord, în loc să meargă până la New York, destinația pentru care și-a cumpărat, de fapt, biletul. Potrivit tatălui său, Hunter Parson, băiatul a încercat să folosească metoda "skiplagging" pentru a reduce costurile călătoriei sale.

Bărbatul a spus că fiul său urma să zboare de la Gainesville, Florida, la New York, cu escală în Charlotte. Agenții de zbor din Florida i-au văzut tichetul de îmbarcare pentru Carolina de Nord și au suspectat că acesta nu va continua să zboare până la New York. Tânărul  plănuia să folosească un bilet de skiplagging de 150 de dolari - o practică interzisă de multe companii aeriene, inclusiv americane.

"Biletul lui a fost anulat și a fost interzis de American Airlines pentru o perioadă de trei ani, dar niciodată nu a făcut nimic rău. Nici măcar nu și-a primit cartea de îmbarcare", a spus Parsons într-un mesaj pe Facebook.

Ce este metoda "skiplagging"



Skiplagging – cunoscut și sub numele de "oraș ascuns" sau bilete "de aruncat" – este o strategie controversată de economisire a costurilor, în care pasagerii își rezervă bilete cu o escală în ideea de a sări peste a doua etapă a zborului. În timp ce skiplagging-ul îi ajută pe pasageri să economisească bani, adesea duce la pierderi de venituri pentru companiile aeriene.

Parsons a spus pentru Insider că familia sa a trebuit să cumpere un nou bilet pentru un zbor direct, care a costat mai mult de 400 de dolari, astfel încât fiul său să poată zbura la Charlotte. El a spus că băiatul "nu știa că face ceva rău".

În ianuarie 2021, American Airlines a anunțat că va începe să ia măsuri împotriva skiplagging-ului. Un reprezentant al American Airlines a declarat anterior pentru Insider că fiul lui Parsons "a fost interogat doar la ghișeul de bilete despre călătoria lor în timp ce încerca să se înregistreze pentru zborul".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel