Trucul imbatabil ca hainele să nu-și piardă culorile în mașina de spălat: aveți nevoie de un ingredient din bucătărie

Trucul imbatabil ca hainele să nu-și piardă culoarea în mașina de spălat - aveți nevoie de un ingredient din bucătărie. Sursa - Pexels
Trucul imbatabil ca hainele să nu-și piardă culoarea în mașina de spălat - aveți nevoie de un ingredient din bucătărie. Sursa - Pexels

Este o dezamăgire pentru noi să vedem hainele preferate care, spălare după spălare, își pierd treptat culoarea.

Spre exemplu rochie de un roșu aprins, care ne-a cucerit, după mai multe spălări, a devenit portocalie. Și, asta nu e tot. Culoare de la unele haine se transferă pe altele în momentul spălării.

Puțini știu că există un truc imbatabil care ajută țesăturile să nu-și piardă culoarea în mașina de spălat. Tot ce avem nevoie este un ingredient pe care îl avem în bucătărie. Și nu este oțetul obișnuit, așa cum am putea crede.

Mască exfoliantă din semințe de chia, care purifică și netezește tenul. Chipul tău va fi mai luminos, în câteva clipe

De obicei, folosim acest ingredient pentru a da o aromă bucatelor, în special fripturilor. Ei bine, ingredientul secret pe care îl avem în cămară, de pus în mașina de spălat, este frunza de dafin.

Pentru ca țesăturile să nu-și piardă culoarea în mașina de spălat, trucul imbatabil este să folosim acest ingredient secret de neconceput pe care îl avem în cămară.

Incredibil, dar adevărat. Frunzele de dafin, combinate cu bicarbonat de sodiu și apă fierbinte, au puterea de a ne proteja hainele de procesul de decolorare.  Desigur, nu trebuie să punem frunze de dafin direct în mașina de spălat.

Chiuveta s-a înfundat? Nu chema instalatorul, dar aplică acest truc inteligent, sugerat de bunica

Într-o oală, va trebui să punem o zece frunze de dafin și 4 linguri pline de bicarbonat de sodiu. Punem puțină apă să umple oala și lăsăm să fiarbă. După ce a  dat în clocot, apa se lasă să fiarbă încă 15 minute, pentru ca frunza de dafin să-și poată elibera uleiurile. În acest moment, oprim aragazul și lăsăm apa să devină călduță.

Tacâmurile tale vor fi curate și strălucitoare: iată cea mai rapidă și cea mai ușoară metodă

Turnăm totul într-un lighean și scufundăm articolele care riscă cel mai mult să se decoloreze timp de cel puțin o zi. Să le clătim și abia acum le putem spăla în mașina de spălat. În sfârșit, nu ar trebui să mai avem probleme cu rufele decolorate.

 

Pune piper negru în maşina de spălat. Trucul ieftin şi eficient care te salvează

 

Tuturor ni s-a întâmplat ca hainele preferate să se decoloreze. Piperul negru reprezintă cea mai ieftină soluţie pentru ca hainele tale să-şi păstreze culoare, chiar şi după mai multe spălări. 

Când hainele devin decolorate, este mai simplu să cumpărați altele noi (care vor începe să se decoloreze după câteva spălări). Uitați de detergenții scumpi care protejează culoarea. Încercați acest truc ieftin şi eficient.

Elimină acarienii cu câteva produse, pe care le ai în casă: salteaua patului va fi curată în câteva clipe

Tot ce trebuie să faceţi este să adăugaţi piper negru în maşina de spălat. Acesta funcționează ca un șmirghel ușor, îndepărtând orice săpun rămas în hainele tale. Acesta este de obicei motivul pentru care culorile se estompează.  

BONUS. Prosoape moi și catifelate: doar dizolvă 100 grame din acest produs într-un litru de apă, iar rezultatul te va lăsa fără cuvinte

 

Cel puțin zilnic, înlocuim prosopul din baie cu unul nou.  Cel folosit ajunge în coșul de rufe murdare. Pe termen lung, de la spălarea zilnică, prosoapele noastre devin aspre la atingere.

Dar, cu ajutorul unui produs din cămară, putem face ca prosoapele noastre să fie din nou moi și plăcute la atingere.

Un remediu natural, folosirea și la curățarea casei, ne vine în ajutor. Așa că vei avea cele mai moi și catifelate prosoape.

Părul este mai strălucitor, dacă este spălat cu bere. Zece utilizări alternative ale acestei băuturi celebre

Trebuie să dizolvi 100 grame din acest ingredient într-un litru de apă și prosoapele tale vor fi moi. 

Soluția nu este balsamul obișnuit care, pe termen lung, ajunge de fapt să deterioreze țesăturile. Mai degrabă, vom folosi un remediu foarte simplu al bunicii. De ce ingredient avem nevoie? Acesta este acidul citric. Doar trebuie să înmuiați prosoapele într-o soluție cu acid citric și apă.


Ți-au rămas niște albușuri de la o rețetă? Prepară un detergent ecologic: noi îi spune cum

În acest scop, vor fi suficiente 100 g de acid citric dizolvat în 1 litru de apă. Se amestecă cele două substanțe și  se înmoaie prosoapele,  care se lasă la macerat aproximativ 30 de minute. După ce timpul a expirat, doar stoarceți ușor prosoapele și spălați-le clasic în mașina de spălat. Rezultatul final te va lăsa fără cuvinte. Prosoapele tale vor fi curate, parfumate și super moi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel