EXCLUSIV  Trei pași foarte IMPORTANȚI în DIABETUL ZAHARAT. Dr. Romulus Timar atrage atenția: Dacă REUȘIM aceste lucruri...

Prof. Dr. Romulus Timar, președinte al Societății Române de Diabet, a explicat cum putem evita apariția diabetului zaharat, dar și trebuie să facem în cazul în care am primit acest diagnistic, în exclusivitate pentru DC NEWS.

"În cadrul diabetului zaharat există trei perioade importante. Cea mai importantă este cea de prevenție. Dacă ne referim la tipul doi de diabet zaharat lucrul este posibil, teoretic este ușor, practic este foarte greu de a pune în practică, și anume un stil de viață sănătos. Să se facă sport, să se mănânce sănătos și să prevenim apariția obezității. Dacă reușim aceste lucruri, atunci prevenim apariția diabetului zaharat de tip 2.

Al doilea pas foarte important este depistarea precoce. Sigur, diagnosticul diabetului zaharat este adesea întârziat, ar fi bine ca depistarea lui să fie una activă la persoanele cu risc, și anume: cele care au rude cu diabet zaharat, persoanele obeze, cele cu hipertensiune arterială, cele cu boli cardiovasculare. la toate aceste persoane ar fi bine ca la peste 45 de ani să se facă cel puțin o glicemie pe nemâncate, iar dacă rezultatele respective indică un pre-diabet sau chiar diabet, ar fi bine ca persoanele respective să fie îndrumate către un centru pentru tratarea diabetului zaharat.

Al treilea lucru foarte important este să fie început un tratament corespunzător cât mai precoce. Acest tratament nu trebuie să se rezume doar la terapia farmacologică, trebuie să cuprindă modificarea stilului de viață, tratamentul recomandat de un specialist folosind molecule inovatoare la care pacienții din România au acces. La fel de importantă este educația pacienților cu diabet și autocontrolul glicemic al acestor pacienți.", a declarat Romulus Timar în cadrul dezbaterii "Inovația medicală: acces, impact, schimbări", organizată de DC MEDIA GROUP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel