Traian Băsescu: „Să-ţi fie ruşine, Dinu Patriciu!". Cum s-a ajuns la acest episod

În 2009, ziarul Gardianul publica o înregistrare în care Traian Băsescu apărea lovind un băiat la o întrunire electorală la Ploiești, lucru negat de Traian Băsescu. 

La  26 noiembrie 2009, în turul al doilea pentru  alegerile prezidenţiale disputate de Traian Băsescu şi Mircea Geoană, pe Internet a apărut   un clip în care președintele Traian Băsescu apărea lovind un copil la un eveniment elecoral care avusese loc cu cinci ani mai devreme, la Ploieşti. Înregistrarea a fost publicată de ziarul Gardianul, deţinut de Dinu Patriciu, prin firma Best Media.

Cu o zi  înainte de publicarea imaginilor,  Dinu Patriciu vorbea despre existenţa acestui incident. Întrebat dacă imaginile sunt reale, Traian Băsescu a replicat că nu ştie şi nu îşi aminteşte de o asemenea întâmplare. Cât despre Patriciu, acesta a negat că imaginile ar fi plecat de la el.

După momentul în care nu îşi amintea, Băsescu şi-a revizuit poziţia, spunând că înregistrarea este trucată: „Niciodată în viaţa mea nu am lovit un copil, pe ai mei sau ai altora, nu mi-am lovit soţia", spunea preşedintele.

Cu o săptămână înaintea alegerilor prezidenţiale, Traian Băsescu prezenta o expertiză potrivit căreia clipul prezenta urme de editare şi adăuga, cu lacrimi în ochi,  propria concluzie: „Să-ţi fie ruşine, Dinu Patriciu".

Citește și: DINU PATRICIU. Cum a ajuns mogul de presă

Băsescu l-a dat pe urmă în judecată pe Dinu Patriciu şi firma Best Media, cerând 1 leu despăgubire. Preşedintele a câştigat definitiv acest proces în aprilie 2013. În motivarea instanţei, se arăta că Patriciu a vătămat dreptul preşedintelui la onoare şi reputaţie. De asemenea, instanţa a arătat în motivare că Traian Băsescu a săvârşit, într-adevăr un act de violenţă fizică împotriva acelui minor: „În temeiul probelor arătate mai sus şi ţinând cont că prin verbul 'a împinge' se înţelege şi 'a îmbrânci' ᅡ (conform DEX, editia 1998), instanţa reţine că reclamantul (Traian Băsescu - n.red.) a săvârşit un act de violentţă fizică asupra minorului aflat în public, la mitingul electoral din 2004", nota judecătorul în motivarea deciziei, potrivit gandul.info.

Citește și: Declarația mamei lui Dinu Patriciu, după ce fiul ei a murit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel