Tragedia loveşte la cursa IndyCar. Pilotul Dan Wheldon a murit într-un accident în care au fost implicate 15 maşini - VIDEO

NEWS-US-MOTOR-RACING-INDY-WHELDON
NEWS-US-MOTOR-RACING-INDY-WHELDON

Pilotul englez Dan Wheldon, dublu câştigător al cursei de 500 de mile de la Indianapolis, a decedat, duminică, după un accident în care au fost implicate 15 monoposturi, la Grand Prix-ul de la Las Vegas, ultima etapă a sezonului în IndyCar.

Wheldon, în vârstă de 33 de ani, a murit în urma rănilor suferite după ce maşina sa a zburat de pe pistă şi a izbit zidul de securitate. Mai multe monoosturi au zburat şi au fost cuprinse de flăcări în acest accident, care a avut loc în turul 12 din cele 200 programate în cursa ce se desfăşoară pe un circuit cu formă ovală, pe care maşinile au atins viteza de 360 de kilometri pe oră, joi, la antrenament. În accident au fost implicaţi aproape jumătate din cei 34 de piloţi prezenţi la start, scrie Mediafax.

"IndyCar, piloţii şi conducătorii echipelor au decis să nu termine cursa. Piloţii au hotărât să ruleze cinci tururi de circuit ca omagiu pentru Dan Wheldon. Toate gândurile şi rugăciunile noastre se întreaptă către familia sa", se arată într-un comunicat semnat de preşedintele IndyCar, Randy Bernard. Nouăsprezece piloţi au revenit în monoposturile lor pentru a efectua, lent, cinci tururi, aplaudaţi de spectatori şi sub privirile membrilor echipelor, aliniaţi solemn unul lângă altul în faţa standurilor, unii cu ochii în lacrimi. Tabela de marcaj afişa numărul 77, cel al lui Weldon. Înainte de a se pronunţa decesul său, survenit la două ore după accident, Wheldon a fost scos de pe circuit cu elicopterul, fiind transportat la spitalul universitar din Las Vegas. "Ce putem spune? Ne va lipsi, astăzi a murit puţin toată lumea din IndyCar", a declarat Chip Ganassi, preşedintele uneia dintre echipele importante din campionat, pentru care Wheldon a concurat o perioadă. Moartea englezului este prima a unui pilot în timpul unui GP din IndyCar. În 2006, americanul Paul Dana a decedat în timpul încercărilor dinaintea Grand Prix-ului de la Miami.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel