Tornadă SUA. Un mort, mai mulţi răniţi şi numeroase pagube materiale

O persoană a murit după trecerea unor tornade peste statul american Ohio, unde locuitorii, dintre care mulţi au rămas fără electricitate, au început marţi să alcătuiască bilanţul pagubelor produse de aceste fenomene meteorologice violente, informează AFP, potrivit Agerpres.

Victima este un bărbat de 81 de ani, care a murit 'în timpul furtunii, după ce un vehicul s-a strivit de locuinţa lui', a declarat pentru presa americană primarul oraşului Celina, Jeffrey Hazel. De asemenea, mai multe persoane au fost rănite. Numeroase case au fost distruse sau avariate şi mulţi copaci au fost dezrădăcinaţi. Anumite regiuni din acest stat aflat în centrul Statelor Unite sunt ameninţate de inundaţii, a anunţat Serviciul naţional de meteorologie.

'Pagubele sunt importante şi mulţi cetăţeni sunt în continuare privaţi de servicii de bază', a declarat în faţa jurnaliştilor primarul din Dayton, Nan Whaley. 'Vă rog, continuaţi să vă uitaţi din când în când şi la vecinii voştri, mai ales dacă ei sunt persoane în vârstă'. 'Două instalaţii de tratare a apei şi staţii de pompare sunt private de electricitate. Primele echipaje de intervenţie participă la operaţiuni de salvare şi de curăţare', a anunţat Primăria din Dayton.

Agenţii de intervenţie au închis conductele de gaz şi îi caută pe rezidenţii care ar putea să fie prinşi sub dărâmături, potrivit autorităţilor locale. Preşedintele Donald Trump a anunţat pe Twitter că a deblocat fonduri federale pentru ajutorarea statului Ohio. Kylie Post, o locuitoare din Celina, a dezvăluit pentru site-ul Cincinnati.com că ea şi fiul ei s-au ascuns în cadă, ţinând deasupra capului o saltea, imediat după ce au auzit răsunând sirenele de avertizare.

Tornada de luni a fost cea de-a treia care a afectat centrul Statelor Unite în ultima săptămână. Cel puţin două persoane au fost ucise şi 29 spitalizate în Oklahoma weekendul trecut, după ce o tornadă a distrus un parc de rulote. Alte trei persoane au murit miercurea trecută după trecerea unei tornade cu vânturi de 260 de kilometri pe oră deasupra oraşului Jefferson City din statul Missouri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel