TORNADĂ în Tulcea. Specialist ANM, REACȚIE

tornada tulcea
tornada tulcea

O tornadă s-a format în județul Tulcea. Un meteorolog de la ANM a comentat evenimentul.

O tornadă a avut loc în județul Tulcea. Un meteorolog din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, Mihai Huștiu, a comentat evenimentul la Antena 3: 

„Parametrii nu au indicat condiții specifice formării unei tornade. Am văzut și noi filmulețul postat în mediul online. Este vorba de un vârtej de praf. El s-a format în condiții de mișcări ascendente, descendente. Instabilitatea a fost destul de mare pe tot parcursul zilei, a fost și destul de cald, temperaturi destul de mari, 20-21 de grade. Nu este o tornadă în adevăratul sens al cuvântului.

Acel vârtej, care se formează pe sol uscat, în SE-ul țării, ca și aici, în zona Deltei Dunării, unde a fost instabilitate și activități specifice sezonului cald. Nu este specific pentru finalul lunii octombrie. Trebuie să ne amintim că zilele trecute am avut temperaturi de până la 26 de grade, Marea Neagră este destul de caldă, are 16-18 grade și de aici și potențialul atât de mare la această dată calendaristică. Numai astăzi au fost emise, pentru Dobrogea, patru coduri portocalii și treci coduri galbene pentru fenomene meteorologice periculoase iminente.“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel