Toni Neacșu, după abrogarea recursului compensatoriu: Vor urma contestații și sesizări

Toni Neacșu a făcut o serie de precizări după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, Legea de abrogare a recursului compensatoriu.

„A fost promulgată legea privind abrogarea "recursului compensatoriu".

Intuiesc că vor urma nenumărate contestații la executare și sesizări la Curtea Constituțională întrucât legea stabilește că prevederile privind compensarea cu 6 zile pentru deținerea în condiții necorespuzătoare se aplică doar până la data intrării în vigoare a acesteia. Adică pentru ce mai au de executat cei deja aflați în penitenciar nu ar mai beneficia de reducere.

Prevederea este vădit neconstituțională întrucât potrivit Constituției legea penală mai favorabilă se aplică retroactiv, astfel încât pentru cei aflați acum în penitenciar compensarea ar trebui să producă efecte și pentru viitor, adică pentru partea de pedeapsă pe care o mai au de executat. Compensarea pentru condiții necorespunzătoare este o instituție de drept penal, fiind astfel lege penală mai favorabilă, liberarea condiționată însăși fiind prevăzută în codul penal iar nu numai în codul de procedură penală”, a scris Toni Neacșu pe contul de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel