Toader, mesajul serii: Au fost făcuţi paşi semnificativi

Toader
Toader

Tudorel Toader, ex-ministrul Justiţiei a transmis un nou mesaj pe pagina sa de Facebook. 

"O alta simplă informare !
Au fost făcuţi paşi semnificativi pentru alimentarea cu gaze naturale a loc. Vulturu, din jud. Vrancea !", a scris Tudorel Toader pe pagina sa de Facebook.

Despre ce este vorba

Fostul ministru al Justiţiei se referă la un proiect de suflet în care s-a implicat, acela de introducere a reţelei de gaze naturale în localitatea natală. 

"Anul trecut, în noiembrie cred, vorbeam cu primarul, pe care îl cunosc foarte bine (...) şi îi spuneam despre posibilitatea racordării comunei la gaz metan. N-are treabă cu justiţia, ştiu. Dar are treabă cu viaţa cetăţeanului în general, are treabă cu perspectivele de dezvoltare socială, culturală, economică a localităţii. Şi îi spuneam, dacă nu am putea începe, sigur, în condiţiile legii, demersurile pentru o eventuală branşare, racordare a comunei la gaz metan. Sigur că a fost de acord. (...) Până în prezent, am obţinut avizul, aprobarea de la Transgaz, am obţinut avizul de la o societate de distribuţie a gazului metan, cu sediul la Galaţi, a fost realizat studiul de fezabilitate, în condiţiile în care nu e corect şi nu e firesc să racordăm numai centrul, numai un sediu, un sat, ci toate cinci satele componente ale comunei. Rămâne să vedem identificarea sursei de finanţare, de acoperire a cheltuielilor pentru branşare. Cel mai probabil, atenţia va fi îndreptată spre fonduri europene", a declarat, la jumătatea lunii martie, Tudorel Toader. 

Ministrul a explicat că este ataşat "locurilor în care s-a format şi a crescut"



"Comuna Vulturu este o comună mare, o comună plină de istorie, o comună cu oameni gospodari şi foarte ataşaţi locurilor în care s-au format şi au crescut. De ce zic ataşaţi... Eu am umblat în toată ţara când eram judecător constituţional, ca ministru. (...) Vedem că sunt multe localităţi în care tinerii de regulă muncesc în Spania, Italia, nu mai ştiu unde. Cei din Vulturu, ca o constatare personală, muncesc şi ei (în străinătate - n.red.), dar ceea ce agonisesc investesc în Vulturu. Se întorc în localitate şi aşa se face faptul că este o localitate absolut prosperă. (...) Era o comună mare, care avea aproape 12.000 de locuitori. Au mai rămas vreo 7.000-8.000 de locuitori, dar tot o comună mare a rămas", a spus Tudorel Toader. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel