Tinere înșelate cu promisiuni: bani și haine de firmă. Escrocheria ”agenția de modele”, mărturiile unei victime

foto ilustrativ pixabay
foto ilustrativ pixabay

Celebrele ”agenții de modele”, care făceau ravagii în Capitală și pe litoral, fac noi victime. De această dată, s-a întâmplat în Alba. 

Cum acționa agenția de ”modele”

Victima unei astfel de ”agenții” a declarat: ”Am fost abordată pe stradă de un domn, mi s-a dat un pliant, mi s-a spus că promovează produse de make-up, de îngrijire a tenului. Am fost interesată, apoi am mers într-o scară de bloc. Am așteptat, de unde m-a preluat o domnișoară, care a spus că, o dată la două luni, trebuie să vin și să mă las machiată, să mi se aplice creme de îngrijire a tenului, masaje. Am plătit 120 de lei pentru o taxă de înscriere, iar poza mea merge pe site-ul lor și că primesc între 50 și 70 de euro, iar la ședința aia trebuie să merg o dată la două luni. După ce am plătit taxa, mi s-a dat un bon, un fel de contract. Mi s-a spus să aștept să fiu preluată de colega lor pentru un parteneriat. Am așteptat, iar domnișoara mi-a spus că ceea ce am plătit eu, taxa de 120 de lei, este pentru nivelul ”amator”, iar pentru nivelul 2 trebuie să vin o dată la o lună, să mă machiez, să mă coafeze și să îmi aduc trei ținute de acasă, ca să mi se facă niște poze, pentru a le pune în niște albume. În următoarele luni, ar urma să primesc haine de la ei, de la diferite branduri. Mi s-a arătat un album foto, unde erau doamne, chiar și copii din toate categoriile de vârste. Mi s-a spus că, dacă sunt de acord, să plătesc o taxă de 400 de euro pe un an și 450 de euro pe 2 ani, mi s-a spus că o să ni se facă 4 albume foto, dintre care 3 ni le achită ei și unul îl achit eu, iar eu o să primesc pe lună între 400 și 700 de euro, de unde își iau ei comisionul. Normal că nu am fost de acord, femeia tot încerca să mă facă să îi cedez, iar eu i-am spus că nu sunt de acord și am plecat. Apoi, le-am vizitat site-ul și am văzut că sunt foarte multe poze cu diferite persoane. Am găsit o fată de pe acel site, am contactat-o, iar ea mi-a spus că și ea a fost abordată tot de către ei, iar de două luni încă nu a fost contactată și am decis să merg direct la Poliție.” scrie ziarulunirea.ro.

Ce au găsit polițiștii la percheziții

În acest caz, s-au efectuat percheziții la care au participat poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, polițiști ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din IPJ Alba, acțiunile fiind derulate cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale.

”Din cercetări, a rezultat bănuiala că în perioada ianuarie-februarie 2021, persoanele vizate de anchetă ar fi racolat în zona centrală a Municipiului Alba Iulia mai multe persoane de diferite vârste, toate din județul Alba, cărora le-ar fi promis faptul că, în schimbul unor sume cuprinse între 120 și 2000 de lei, ar urma să le promoveze imaginea pe diferite site-uri, în scopul încheierii unor contracte cu diverse societăți de publicitate sau companii de modelling. Ulterior, aceștia nu ar fi efectuat demersurile în sensul celor promise, cu ocazia încheierii contractelor. În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe unități de calculator, telefoane mobile, documente, precum și peste 30.000 de lei.”, au afirmat reprezentanții IPJ Alba. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel