TIFF. Nicholas Cage, premiat la Cluj-Napoca

nicolas cage si sotia
nicolas cage si sotia

Actorul Nicolas Cage a primit, sâmbătă, la Cluj-Napoca, Trofeul 'Transilvania' al TIFF pentru Contribuţia Specială adusă Cinematografiei Mondiale, ocazie cu care a spus că îi place foarte mult cum sună aceste două cuvinte - 'Transylvania Trophy' - pe care le-a rostit de mai multe ori, cu încântare.

Actorul a amintit că a filmat două pelicule în România, motiv pentru care a acceptat cu încântare să revină şi a spus chiar că speră să poată reedita experienţa.

"Prieteni ai mei din Transilvania, vă mulţumesc. Sunt foarte bucuros să fiu din nou aici, în frumoasa dumneavoastră ţară. După cum ştiţi, am făcut două filme aici - 'The Dying of the Light', în regia lui Paul Schrader şi 'Ghost rider, spirit of vengeance', regizat de Mark Neveldine şi Brian Taylor. Amândouă experienţele au fost minunate, sunt mândru de aceste două filme şi de aceea mi-am dorit să mă întorc. Întotdeauna am crezut cu tărie în spiritul unui anumit loc şi aici, în România, am simţit un spirit foarte bun, care m-a influenţat foarte mult în munca mea în mod benefic. Fie că e vorba de efectul ţării voastre asupra imaginaţiei mele, mulţumită lui Bram Stoker (autorul cărţii Dracula-n.r.) şi fireşte a istoriei lui Vlad Ţepeş ori a experienţei de a petrece o noapte în Castelul lui Dracula, în impetuoşii Munţi Carpaţi, sunt pe deplin inspirat aici şi sper să fac încă un alt film cu voi", a spus Nicolas Cage publicului TIFF.

Acesta a amintit de masterclass-ul pe care-l va ţine duminică, la Cluj-Napoca, în cadrul TIFF, şi a spus că speră ca în sală să se afle şi mulţi tineri cineaşti, cărora le va răspunde la toate întrebările, intuind că îi va putea sprijini astfel în carieră.

În topul filmelor preferate 

Potrivit lui Cage, "Face/Off", filmul ales de organizatorii festivalului pentru sâmbătă seara, este unul dintre cele trei filme preferate pe care le-a făcut.

"Mi-a făcut plăcere să lucrez cu John Travolta, un actor cu resurse comice extraordinare, şi cu John Woo, un regizor cu un simţ al ritmului extraordinar", a spus Cage.

La momentul înmânării trofeului de către preşedintele TIFF, Tudor Giurgiu, actorul american a spus că, la întoarcerea acasă, îl va aşeza lângă pat, pentru ca atunci când se va simţi singur să îl poată privi şi să îşi amintească de Transilvania.

"Îmi place foarte mult cum sună aceste două cuvinte: Transylvania Trophy... Am să pun acest trofeu lângă pat şi, la 3 noaptea, când am să mă simt singur, am să mă gândesc la prietenii mei de aici, din Transilvania, şi, de asemenea, am să mă gândesc la copiii nopţii, la lupi şi la lilieci şi atunci inima mea se va încălzi. Oricum, gata cu vorbele, acţiunea vorbeşte mai tare decât vorbele!", a spus Cage, invitând publicul să vizioneze filmul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel