Terapie revoluționară pentru bolnavii de cancer. Firea: Este unic în România

Alexandru Ichim / 06 Martie 2019 / 14:25 Salveaza PDF Comentarii
Gabriela Firea, Primarul Capitalei
Gabriela Firea, Primarul Capitalei

Terapia cu protoni este o terapie revoluționară de tratare a cancerului. Un centru unde se vor desfășura astfel de terapii, ar urma să fie deschis la București. Proiectul este preluat de la japonezi.

În toamna anului trecut, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a fost într-o vizită în Japonia, acolo unde a vizitat centrul de protonoterapie de la Kyoto. 

”Este vorba despre o procedură medicală revoluționară, care nu mai este prezentă în România și nici țări din Sud-Estul Europei, dar care în Japoniam funcționează deja din anul 2000 și tratează foarte mulți bolnavi de cancer, inclusiv foarte mulți copii. Am fost impresionată de ceea ce am văzut în Japonia și am dorit să replicăm și în România acest tip de tratamente revoluționare care tratează afecțiuni oncologice deosebit de grave, atât la copii, cât și la adulți. (...) Din ceea ce am înțeles de la specialiștii japonezi, au reușit să trateze în totalitate pacienți cu afecțiuni grave, iar rezultatele sunt uimitoare”, a declarat Gabriela Firea, în direct la România TV. 

Studiul de fezabilitate care va fi realizat de japonezi și va permite demararea proiectului. Valoarea totală a investiției se ridică la 200 de milioane de euro. 

Cercetărorii japonezi au primit anul trecut, premiul Nobel pentru sănătatem datorită terapiilor revoluționare cu protoni. 

 

Vezi și: 

Fost sediu BNR, transformat în centru de inovare și start-up

Youtube România. Topul celor mai populare reclame în 2018

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27