Fost sediu BNR, transformat în centru de inovare și start-up

Alexandru Ichim / 06 Martie 2019 / 14:04 Salveaza PDF Comentarii

Fostul sediul al Băncii Naţionale a României din Sfântu Gheorghe, care a fost transferat în urmă cu mai bine de cinci ani din proprietatea statului în cea a municipiului Sfântu Gheorghe, va găzdui un centru de inovare şi start-up.

Fondurile pentru proiectare au fost câştigate de Clusterul IT printr-un grant din Ungaria, iar la şedinţa Consiliului Local Sfântu Gheorghe din 28 februarie au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici ai acestui proiect, urmând ca în momentul adoptării bugetului să fie licitate şi lucrările de execuţie pentru această lucrare.

„După calculele noastre estimative, în acest an am putea acorda o finanţare de aproximativ 500.000 de euro (2,37 milioane de lei) din bugetul local pentru realizarea acestui proiect", susține primarul Antal Árpád.

Conform autorităţilor locale, această clădire, care va fi regândită prin acest proiect, este o ultimă relicvă a stilului de construcţie al socialismului, cu gratii, şi astfel va primi o altă formă care se adresează unor trenduri contemporane.

Centrul va fi implementat în cele două niveluri ale clădirii – parter şi etajul I – unde vor fi create spaţii informale de lucru, spaţii pentru închiriat de către firmele din domeniu, o cafenea, săli de conferinţe şi multe alte facilităţi pentru dezvoltarea şi punerea în practică a ideilor creative ale tinerilor.

 

Vezi și: 

Youtube România. Topul celor mai populare reclame în 2018

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23