Urmărește emisiunea live


Tendinţe de călătorie în 2018: Cele mai căutate destinaţii

Tendinţe de călătorie în 2018, analiza celor mai căutate destinaţii de vacanţă şi cum au evoluat costurile de zbor.

Călătoriile au devenit o experienţă tot mai accesibilă pentru românii care vor să descopere ţările şi culturile vecine, dar şi pe cele dincolo de graniţele continentului. Aceasta este concluzia la care a ajuns echipa momondo.ro, după ce a analizat căutările de zbor efectuate de către aceştia pentru 2016 şi 2017 şi le-a comparat cu planurile de călătorie pe care mai mulţi români le au în 2018.

Destinaţii însorite din Europa

Studiul arată şi cum au evoluat costurile de zbor şi perioada de concediu a românilor în trei ani pentru cele mai căutate destinaţii. Mai mulţi călători români au ales destinaţiile însorite din Europa pentru a-şi petrece concediile,  atât în 2016, cât şi în 2017.

Spania şi Italia au înregistrat cele mai multe căutări de zbor în ultimii doi ani, conform datelor analizei. Românii care au căutat să călătorească în afara ţării în 2016 şi 2017 s-au îndreptat în principal către Spania. Oraşul către care majoritatea călătorilor au căutat zboruri este Barcelona, cu plecare din cele mai mare aeroporturi din ţară - din Bucureşti, Cluj şi Timişoara.

Interesul românilor pentru o vacanţă în capitala catalană a înregistrat o creştere semnificativă în ultimii doi ani, iar pentru 2018 căutările de zbor cu plecare din Bucureşti au crescut cu 77%, comparativ cu 2017.

Barcelona domină planurile de vacanţă

Planurile de vacanţă pentru 2018 ale tot mai multor călători români includ în continuare Barcelona ca principală destinaţie. Cu toate acestea, perioada petrecută de aceştia la destinaţie este tot mai scurtă.

Turism Barcelona, destinatie de vacanta

Românii care au zburat din Bucureşti au stat în medie 9 zile în 2016, 8 zile în 2017 iar pentru 2018 şi-au rezervat aproximativ o săptămână în Spania. Când vine vorba de costurile de zbor pentru o vacanţă în străinătate, datele momondo.ro arată o scădere destul de mare a preţurilor pentru aceste destinaţii în 2018. Zborurile către Barcelona au înregistrat costuri tot mai mici în ultimii trei ani.

Pentru o călătorie dus-întors la clasa Economy în 2016 românii au plătit în medie 171 de euro şi în 2017 în medie 155 de euro. Pentru o deplasare cu avionul în 2018, călătorii plătesc mult mai puţin, în medie 112 euro de persoană. Cu toate acestea, Roma rămâne cea mai ieftină destinaţie din top pentru o călătorie din Bucureşti în 2018. Românii care călătoresc din următoarele cele mai mari aeroporturi din ţară, din Cluj şi Timişoara, se îndreaptă către aceleaşi destinaţii.

Zborurile către Barcelona, Spania au fost cele mai căutate de către călătorii români din aceste două oraşe în ultimii doi ani. În ceea ce priveşte anul 2018, interesul lor în a-şi petrece vacanţa în acest loc este şi mai mare: datele momondo.ro arată o creştere de +104% în căutările de zbor cu plecare din Cluj şi +33% pentru cele cu plecare din Timişoara către Barcelona.

Alte destinaţii de vacanţă

Roma este, de asemenea, a doua cea mai dorită destinaţie pentru relaxare în rândul românilor care zboară din Cluj şi Timişoara. Analiza relevăt o listă cu cinci destinaţii care pot deveni tot mai populare printre români în 2018. Pentru această analiză, specialiştii au avut în vedere datele despre căutările de zbor înregistrate între 2016 şi 2018.

Turism Maldive, destinatii de vacanta

Destinaţii în trend, 2018: Phuket, Thailanda; Male, Maldive; Marrakech, Maroc; Madeira, Portugalia; Istanbul, Turcia

'Observăm an de an o creştere a interesului românilor de a descoperi sau de a-şi continua experienţa călătoriei căutând zboruri atât în Europa, cât şi Asia şi nu numai. Prezenţa tot mai multor oferte de călătorie şi reduceri din partea companiilor aeriene de pe piaţă face ca planificarea unei călătorii cu avionul să fie un subiect accesibil şi atât de familiar majorităţii. Dincolo de asta, remarcând acest trend în creştere, lucrăm la a crea noi instrumente care să susţină şi să inspire oamenii să exploreze drumuri nebătătorite. Servicii incluse în opţiunile momondo precum Caută Pretutindeni permit călătorilor să acceseze preţuri pentru destinaţii alternative direct pe hartă şi să înţeleagă rapid unde altundeva pot merge în lume cu bugetul pe care îl au în acel moment', a declarat Mircea Giurcă, reprezentantul momondo în România.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel