Tava de copt va străluci: cum să elimini ușor grăsimea arsă. Metodele cu care nu vei da greș

Tava de copt va străluci - cum să elimini ușor grăsimea arsă. Metodele cu care nu vei da greș. Sursa - pixabay.com
Tava de copt va străluci - cum să elimini ușor grăsimea arsă. Metodele cu care nu vei da greș. Sursa - pixabay.com

Curățarea tăvilor de copt nu este o sarcină ușoară, de aceea gospodinele caută diverse metode care le pot ajuta.

O tavă de copt arsă este o adevărată problemă, dar, dacă cunoști câteva trucuri eficiente, este ușor să elimini petele de grăsime arsă.

De regulă, în cuptoarele moderne se folosesc tăvi de copt din aluminiu sau oțel inoxidabil. Nu este greu să curăți astfel de tăvi, deoarece materialele din care sunt făcute suportă orice substanțe chimice și abrazive.

Pune spumă de ras în mașina de spălat: va străluci de curățenie și prospețime

Bicarbonat de sodiu. Prima metodă este simplă și eficientă, dar va dura ceva timp ca să scăpați de grăsimea arsă. În primul rând, resturile de mâncare trebuie îndepărtate din tavă cu o spatulă. Apoi în tavă se toarnă apă fierbinte. Adăugați câteva picături de detergent de vase și lăsați să acționeze două ore. După ce timpul a trecut, apa murdară se scurge, iar tava se spală sub un jet de apă.

Zonele în care murdăria nu a fost îndepărtată se acoperă cu bicarbonat de sodiu. Apoi, frecați cu un burete de metal. Clătiți din nou tava.

Scapă rapid de petele de ciocolată de pe haine: ține-le în acest amestec înainte de a le pune în mașina de spălat

Sare. O metodă la fel de eficientă este utilizarea sării grunjoase. Se pune sarea pe toată tava într-un strat de 1 cm. Setați temperatura cuptorului la 100° C, așteptați să se încălzească și puneți tava de copt înăuntru. După circa 40 de minute, opriți cuptorul. Cristalele de sare trebuie să devină maro. Așteptați ca tava să se răcească și spălați-o cu apă caldă.

Salteaua patului miroase urât? O poți împrospăta în câteva minute cu această metodă uimitoare

Detergent, bicarbonat și oțet. Amestecați două linguri de detergent de vase cu jumătate de pahar de bicarbonat de sodiu și jumătate de pahar de oțet. Se amestecă totul și pasta obținută se aplică pe tavă și în cuptor cu o periuță de dinți veche sau un burete abraziv.

 

BONUS. Pune cărbune activ în frigider: vei uita de o problemă cu care se confruntă majoritatea gospodinelor

 

Este destul de dificil să scapi de mirosul neplăcut din frigider, dar cunoscând câteva trucuri simple, vei uita de această problemă.

Pentru a scăpa de mirosul neplăcut din frigider, mai întâi trebuie să-l speli bine. După o curățare temeinică, așează pe unul dintre rafturi o pungă de pânză cu câteva pastile de cărbune activ.

Cert este că pastilele de cărbune de cărbune acționează ca un absorbant natural și va elimina toate  mirosurile. Nu uita să schimbi cărbunele la fiecare 10 zile.

 

Cum să scapi de un miros neplăcut în frigider: metode populare

 

Pâinea de secară face, de asemenea, o treabă excelentă în combaterea mirosurilor neplăcute. Trebuie doar să o tăi în bucăți și să le pui pe farfurioare. Așează farfuriile pe rafturile frigiderului.

Orez. O farfurie cu o mână de boabe de orez ajută, de asemenea, la eliminarea mirosurilor neplăcute. 

Curăță rapid și ușor  oalele și tigăile arse: patru trucuri știute doar de gospodinele cu experiență

Lămâie. Un remediu nu mai puțin eficient sunt feliile de lămâie proaspătă sau chiar cojile acestui fruct.

Condimente. O lingură de turmeric, cuișoare sau de scorțișoară poate ajuta la eliminarea mirosurilor neplăcute din frigider.

 

BONUS. Spălați lucrurile albe fără înălbitor: doar gospodinele pricepute cunosc acest remediu ieftin  

 

Uneori, te afli într-o situație dificilă: ai nevoie urgent să înălbești lucrurile albe, dar nu ai niciun remediu la îndemână. 

În acest caz, gospodinele pricepute folosesc o compoziție simplă, care poate fi preparată acasă, cu ingredientele din cămară.

Pentru a înălbi rapid și eficient lucrurile albe, nu aveți nevoie de înălbitori speciali sau substanțe chimice complexe. 

Pentru a pregăti compoziția activă, aveți nevoie doar de bicarbonat și sare. În doi litri de apă caldă, dizolvați câte 2 linguri de sare și bicarbonat de sodiu. 

Înmuiați hainele în soluția obținută circa trei ore. Apoi scoateți hainele și puneți-le în mașina de spălat.  Veți vedea că hainele vor fi albe și fără pete.

 

BONUS. Îndepărtează, rapid, petele de transpirație de pe haine: patru moduri eficiente, verificate de gospodine  

 

Hainele trebuie să fie mereu curate și parfumate. În unele situații, mașina de spălat nu curăță perfect hainele pătate de transpirație.  

Iată 4 moduri eficiente pentru a elimina urmele de transpirație de pe haine, folosind mijloace improvizate.

Îndepărtarea petelor de transpirație cu bicarbonat de sodiu.  Metoda este potrivită pentru hainele albe și cele deschise la culoare. Faceți o pastă din 4 linguri de bicarbonat și 200 ml apă. Aplicați pasta obținută pe petele de transpirație cu ajutorul unei periuțe de dinți. Lăsați o oră să acționeze, apoi spălați haina manual sau la mașina de spălat. Apa pentru spălare nu trebuie să fie mai fierbinte de 30 de grade.

Detergent ecologic, făcut în casă: este de 4 ori mai ieftin și foarte eficient. Elimină rapid toate pete

Îndepărtarea petelor de transpirație cu peroxid de hidrogen. O altă modalitate de a elimina transpirația din țesăturile albe este să înmuiați articolul într-o soluție de peroxid de hidrogen. Se amestecă o lingură de peroxid cu un litru de apă caldă, nu fierbinte. Înmuiați articolul pentru 30 de minute, apoi spălați-l în apă caldă. Nu utilizați peroxid pe țesături colorate, deoarece vă poate strica haina. 

Gospodinele cu experiență nu folosesc, niciodată, vara balsam de rufe. Iată explicația

Îndepărtarea petelor de transpirație cu săpun de rufe.  Puteți îndepărta petele proaspete de transpirație cu săpun de rufe. Această metodă nu face față întotdeauna petelor vechi. Răzuiți o bucată de săpun de rufe pe o răzătoare grosieră și dizolvați fulgii obținuți în apă caldă. Înmuiați haina în acest amestec pentru 3 ore, apoi, spălați-o ca de obicei.

Pune puțin chili pe balcon și, în cel mai scurt timp, toate necazurile tale vor dispărea

Cum să îndepărtezi petele de transpirație cu sare. Soluția salină poate fi aplicată pe țesăturile de orice culoare. Această metodă îndepărtează nu doar pata de transpirație, ci și mirosul acesteia, precum și urmele de deodorant. Se dizolvă 2 linguri pline de sare în 500 ml apă. Înmuiați haina în soluția obținută, pentru 3 ore, apoi spălați-o. Dacă pata nu iese, adăugați săpun de rufe ras în apa cu sare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel