Tarcea, mărturisiri despre întâlnirea pe întuneric cu Dorneanu

Cristina Tarcea a vorbit, luni, la Antena 3, despre întâlnirea fără telefoane cu Valer Dorneanu.

Cristina Tarcea, șefa ÎCCJ, a declarat la Antena 3 că a fost sunaltă să se întâlnească, într-o noapte, cu președintele CCR, Valer Dorneanu.

”Întâlnirea a avut loc la foarte scurt timp după ce Curtea Constituțională s-a pronunțat asupra conflictului juridic de natură constituțională între puterea judecătorească reprezentată de Înalta Curte și puterea legislativă reprezentată de Parlament. Nu eu am simțit nevoia să mă întâlnesc cu domnul președinte Dorneanu. Am fost sunată. Îl cunosc, am o părere extrem de bună despre dânsul, am avut o foarte bună colaborare cu dânsul. (...) M-am prezentat la întâlnire și la prima parte a întâlnirii era vorba despre o conferință  care urma Curtea Constituțională să o organizeze în perioada 26, 27 noiembrie, iar domnul președinte ne-a comunicat că unul dintre participanții la această conferință i-a trimis o scrisoare în care își exprima dorința ca doamna prim-ministru, doamna Stanciu și eu să nu participăm la acea conferință. I-am comunicat faptul că oricum obligațiile de la serviciu mă împiedica să particip și am înțeles. Oricine are dreptul la o opinie. Cam în trei minute s-a epuizat acest subiect. Și pentru că la o întâlnire între juriști nu se pot discuta decât probleme de drept, binenînțeles că am abordat și această problemă a deciziei pronunțate de Curtea Constituțională”, a declarat Cristina Tarcea. 

Tarcea a deschis discuția despre completurile de cinci

Eu am deschis discuția pentru că imediat după ce Curtea Constituțională a pronunțat acea decizie, am procedat la tragerea la sorți de îndată. Eram acuzați de faptul că trebuia să așteptăm motivarea deciziei Curții Constituționale. E nu numai o curiozitate profesională, era și o dorință de a primi o confirmare dacă am făcut bine, nu am făcut bine, ne-am grăbit, nu ne-am grăbit. Și dânsul mi-a spus punctul dumnealui de vedere în sensul că la Curtea Constituțională s-a apreciat faptul că noi am procedat de îndată la tragerea la sorți. Replica a fost: uite ăștia de la ÎCCJ au strâns din dinți, dar au procedat la tragerea la sorți. Se făcea comparație cu o decizie din vară tot pe un conflict juridic de natură constituțională în care nu s-a procedat de îndată la executarea deciziei, ci s-a așteptat motivarea deciziei”, a mai spus președintele Înaltei Curți.

Întrebata dacă a rămas în relații bune cu Valer Dorneanu și după ce a dat CCR motivarea, Cristina Tarcea a declarat: "Nu am niciun motiv să nu am o relație bună în continuare cu atât mai mult cu cât nu fac greșeala de a judeca instituția prin prisma unui singur om".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel