Tabere gratuite pentru studenți. Mesajul ministrului Familiei de Ziua Națională a Tineretului

foto: Freepik
foto: Freepik

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia-Elena Intotero, a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Naționale a Tineretului.

În acest an, sunt disponibile peste 15.000 de locuri în tabere pentru studenți, conform anunțului făcut de către ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero, cu ocazia Zilei Naționale a Tineretului.

„Primul lucru pe care îl observ când lucrez cu tinerii este motivația puternică de a veni cu soluții simple și inovatoare la problemele cu care ne confruntăm cu toții, fie în societate sau administrație, fie la locul de muncă sau în diverse situații de viață. Campania Fărăbariere mi-a demonstrat asta. Tinerii ajută tineri. Meritați toată aprecierea și tot sprijinul meu pentru că sunteți cei care pot aduce schimbarea”, a anunțat ministrul într-un mesaj adresat tinerilor.

Tabere gratuite pentru tinerii din medii defavorizate și Diaspora

Astăzi, sărbătorim energia și creativitatea tinerilor noștri. Cred cu tărie că #tinerii reprezintă viitorul României, iar toate eforturile și speranțele noastre pentru mai bine trebuie să le fie dedicate.

Anul acesta avem peste 15.000 de locuri în tabere - 6.000 locuri în tabere pentru studenți, 4.000 de locuri pentru tinerii cu dizabilități, olimpici, tineri proveniți din familii monoparentale și din medii defavorizate, copii orfani cu vârsta între 14 și 18 ani, în cadrul cărora sunt învățați principalele deprinderi de viață. De asemenea, în parteneriat cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, cu sprijinul Direcțiilor Județene de Tineret și Sport și al Patriarhiei Române, organizăm în acest an cea de-a XV-a ediție a Programului de Tabere „ARC 2024” unde vor participa copii din Diaspora și comunitățile istorice.

Concursul naţional de proiecte de tineret și studenți tocmai a fost încheiat. Bugetul total pentru anul 2024 este de 3.000.000 lei, repartizat pentru linia de finanțare destinată proiectelor de tineret în valoare de 1.500.000 lei și pentru linia de finanțare destinată proiectelor studențești 1.500.000 lei. Limita maximă pe proiect de 150.000 lei.

Creditele Family Start și Student Invest, dar și programul FIV - program ce ne dorim să fie deblocat și să demareze cât mai repede - toate acestea vin în sprijinul a mii de tineri" se arată într-un comunicat oficial al ministerului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel