EXCLUSIV  SURGICON 2020, studenții care ne fac mândri! Maria Vișan: E totul pe muncă voluntară pentru un eveniment de talie internațională

Maria Vișan, vicepreședinte comunicare SURGICON 2020, a vorbit pentru DC News despre congresul internațional care începe joi, 22 octombrie. 

SURGICON - The International Surgical Congress for Students îşi deschide porţile, exclusiv în mediul virtual, joi, 22 octombrie. Congresul studențesc medical reunește la cea de-a doua ediție 2032 de studenţi, din 50 de ţări.

Vicepreședintele de comunicare al SURGICON 2020, Maria Vișan, ne-a dezvăluit tot ce se va întâmpla în cadrul congresului organizat de Societatea Studențească de Chirurgie din România, o asociație studențească, cu filiale în aproape toate universitățile de medicină și farmacie din țară. 

Ce se întâmplă la SURGICON 2020 

„Este unul dintre singurele congrese din Europa care are doar specific chirurgical. Mai sunt alte congrese studențești, evident, și la noi, la Universitatea „Carol Davila”, dar și în alte universități din țară. Acestea îmbină partea clinică medicală cu partea chirurgicală. Noi ne ocupăm strict de partea de chirurgie pentru că suntem recunoscuți în cadrul societăților studențești pentru workshop-urile practice. Așa am ajuns și la construirea unui eveniment internațional, care să adune toate tipurile de activități pe care SSCR le organizează”, a declarat Maria Vișan pentru DC News.

Anul acesta, ținând seamă de contextul epidemiologic, organizatorii au renunțat la partea de workshop-uri

„Noi avem foarte multe tipuri diferite de workshop-uri. De la noduri și suturi până la workshop-uri de microchirurgie. Era imposibil să transpunem în online partea aceasta practică”, a completat Maria Vișan. 

Prin urmare, organizatorii s-au concentrat pe partea științifică. Așa, au pus la punct mai multe conferințe cu speakeri de renume din Europa și din Statele Unite ale Americii, ne-a mai spus Maria Vișan, menționând că studenții vor învăța de la cei mai buni pe partea academică, dar și pe partea de chirurgie militară și globală. 

Transmisiuni live din spitale

Totuși, partea practică poate fi urmărită live datorită colaborărilor încheiate cu mai multe spitale din țară. Vorbim de intervenții chirurgicale, transmise cu acordul pacienților. 

„Ca să înlocuim cât de cât partea practică, colaborăm cu câteva spitale din țară să organizăm câteva transmisiuni de live surgery. Bineînțeles, cu acordul pacientului, să putem transmite live câteva intervenții astfel încât participanții noștri să vadă ceva practic”, a precizat Maria Vișan. 

Și asta nu e tot! „Avem și conferința științifică în care studenții pot să-și prezinte lucrări: anumite cazuri, research propriu, dar și două dezbateri științifice în care se ia o temă controversată din chirurgie și se fac două echipe. Partea de dezbatere ne ajută și pe noi să ne dezvoltăm abilitățile oratorice, care sunt bune când ne confruntăm cu echipa medicală”, a mai spus Maria Vișan. 

Participanți din 50 de țări 

La acest congres organizat de 30-40 de voluntari vor participa 2032 de persoane din 49-50 de țări.

„Ne-am dat seama că e ok și online, dar noi suferim că nu avem și workshop-urile practice, care erau emblema societății. Ne gândim că poate la următoarea ediție vom reuși să le introducem, ușor-ușor. 

Lumea pare destul de încântată. Am avut închiderea înscrierilor vineri și s-au trezit foarte mulți oameni care au zis că n-au apucat să se înscrie. Ne-a dat de înțeles că evenimentul nostru este căutat și ne-am bucurat foarte tare. 

E totul pe muncă voluntară și atunci, din punctul meu de vedere, e interesant să construiești un eveniment de talie internațională doar prin studenți și doar cu ajutorul studenților”, a conchis vicepreședintele de comunicare al SURGICON 2020, Maria Vișan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel