EXCLUSIV  Superimunitate CCR. Remus Borza, semnal de alarmă: Decizie fără precedent - VIDEO

Curtea Constitutionala
Curtea Constitutionala

Deputatul independent Remus Borza a comentat, joi, 22 martie, cele mai importante subiecte politice interne și externe la DC News, în cadrul emisiunii „Borza Analytica".

Remus Borza, cunoscut drept „salvatorul Hidroelectrica", a discutat și despre superimunitatea judecătorilor Curții Constituționale a României. În plus, Borza a subliniat faptul că CCR se dezice de MCV, o hotărâre fără precedent, care ar trebui să ne pună pe gânduri.

"Erau de natură să pună presiune"

"PSD-ul s-a simțit dator să se revanșeze față de jucătorii CCR. Și atunci, în prag de sărbători, le-a oferit o superimunitate. PNL și UR au contestat legea la Curtea Constituțională. Judecătorii constituționali, ca să dea bine la public, au zis: fie, renunțăm la imunitatea legată de urmărirea penală, dar și-au păstrat imunitatea pentru reținere, percheziții sau trimitere în judecată, aceste acte procesuale ale procurorului fiind condiționate de un aviz al plenului Curții Constituționale, dat cu majoritate de două treimi. Cu alte cuvinte, tot judecătorii Curții Constituționale vor decide dacă pot fi percheziționați, reținuți sau trimiși în judecată. Cum ar spune conu' Iancu: curat, constituțional. Dar altceva vreau să spun: tot săptămâna aceasta, plenul Curții Constituționale a luat o decizie fără precedent", a spus Remus Borza, adăugând: "Mă surprinde că presa care se luptă cu statul paralel nu a comentat această hotărâre, cum spuneam fără precedent. Curtea Constituțională a zis pas Comisiei Europene pe Mecanismul de Cooperare și Verificare. Judecătorii s-au cerut afară, au spus că nu mai vor să fie parte din MCV. Care este semnificația acestei hotărâri? Una de dezavuare a unor astfel de practici ale Comisiei Europene, care și-a permis, cu nu mult timp în urmă, să ceară informații detaliate legate de evoluția și măsurile procesuale luate în dosarele unor politicieni români".

"Aceste solicitări exprese și personalizate ale Comisiei Europene erau de natură să pună presiune pe judecători, să le determine o anumită atitudine procesuală și să le atragă atenția că respectivele dosare sunt monitorizate la cel mai înalt nivel. Mai mult decât atât, Curtea Constituțională a României va refuza pe viitor întâlnirile cu delegațiile Comisiei Europene pe MCV", a mai spus Remus Borza.

"Le dau 10"

"Lui Valer Dorneanu și Curții Constituționale, per ansamblu, le dau 10, pentru că inclusiv legile acestea ale justiției le-au abordat cu obiectivitate, discernământ și responsabilitate, și toate deciziile se înscriu într-un firesc și într-o normalitate, în care trebuie să punem deasupra tuturor intereselor de grup sau politice legea fundamentală a țării, Constituția", a declarat Remus Borza la DC News.

VIDEO

Mai jos, puteți urmări interviul integral:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel