'Sultanul' Erdogan reacționează după ce Iran l-a luat la țintă: Limbaj OFENSATOR!

Recep Erdogan
Recep Erdogan

Turcia a denunţat sâmbătă 'limbajul ofensator' al Teheranului faţă de preşedintele Recep Tayyip Erdogan, acuzat de Iran că a recitat un poem care lăsa de înţeles că provinciile din nord-vestul Iranului fac parte din Azerbaidjan, relatează AFP. 

'Condamnăm folosirea unui limbaj ofensator faţă de preşedintele nostru şi faţă de ţara noastră, după recitarea unui poem al cărui sens a fost scos din context în mod deliberat', a transmis printr-un comunicat Fahrettin Altun, directorul de comunicare al preşedinţiei turce.

Erdogan s-a deplasat joi în Azerbaidjan, aliat fidel al Turciei, pentru a asista la o defilare militară organizată pentru a marca victoria obţinută de Baku în faţa Armeniei, după şase săptămâni de lupte asupra disputatei regiuni Nagorno-Karabah.

În cursul acestei vizite, liderul turc a recitat un poem care, conform Teheranului, ar putea stimula separatismul în rândul minorităţii azere din Iran. Iranul găzduieşte o mare comunitate azeră, în principal în nord-vest, în provinciile din apropiere de Azerbaidjan şi Armenia, frontiera fiind pe râul Aras.

Vineri, ministrul iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, l-a condamnat pe Erdogan pentru acest poem 'recitat prost', iar ambasadorul Turciei la Teheran a fost convocat în legătură cu 'remarci intervenţioniste şi inacceptabile' ale lui Erdogan. În replică, Turcia l-a convocat pe ambasadorul iranian la Ankara pentru afirmaţii 'fără fundament', scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel