SUA vor susţine Republica Moldova. Mesajul ambasadorului american la Chişinău, Dereck J. Hogan, de Ziua independenţei republicii

Statele Unite ale Americii vor continua să susţină Republica Moldova şi cetăţenii săi în procesul de construire a unei societăţi mai prospere, democratice şi afirmarea locului bine meritat în Europa, declară ambasadorul SUA la Chişinău, Dereck J. Hogan, într-un mesaj transmis în limba română cu ocazia Zilei Independenţei, potrivit Radio Chişinău.

'SUA vor rămâne partenerul vostru strategic. Vom fi aici pentru a vă ajuta. Din partea întregii echipe a Ambasadei SUA în Republica Moldova şi din partea poporului SUA, vă urez să aveţi o sărbătoare frumoasă. La mulţi ani, Moldova!', a transmis ambasadorul Dereck J. Hogan, citat de portalul IPN. Potrivit diplomatului american, în doar 28 de ani Republica Moldova a parcurs un drum lung ca stat suveran şi independent, liber să îşi aleagă singur viitorul. 'Acesta este un proces continuu, ţara mea are 243 de ani şi încă lucrăm pentru a o îmbunătăţi. Împărtăşim dorinţa voastră de a avea o ţară cu un guvern al poporului, care să întărească instituţiile guvernamentale, inclusiv prin combaterea corupţiei şi reformarea justiţiei', subliniază el.

În final, ambasadorul Dereck J. Hogan a mai spus că, deşi se află în Republica Moldova de doar zece luni, în acest timp atât el, cât şi familia sa au ajuns să îndrăgească această ţară, potrivit Radio Chişinău. Anterior, premierul Maia Sandu a anunţat că John Bolton, consilierul preşedintelui SUA pentru securitate naţională, va efectua o vizită în Republica Moldova la 29 august, iar, în perioada 31 august - 4 septembrie, ea va întreprinde o vizită în SUA pentru a discuta despre aprofundarea dialogului strategic cu Washingtonul, cooperarea în domenii-cheie, atragerea investiţiilor şi crearea a noi locuri de muncă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel