SUA: Echipa de criză pentru coronavirus, pe cale să fie desființată

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele american Donald Trump a confirmat că echipa de lucru a Casei Albe pentru coronavirus va fi dizolvată.

Președintele american Donald Trump a confirmat că echipa de lucru a Casei Albe pentru coronavirus va fi dizolvată, conform BBC. Vicepreședintele Mike Pence a sugerat că celula de criză ar putea fi desființată în câteva săptămâni.

„Ne aducem țara înapoi", a spus Trump, în timpul unei vizite la o fabrică de măști din Arizona. În Statele Unite, 20.000 de oameni se infectează zilnic cu Covid-19, iar 1.000 de americani decedează din cauza virusului.

Un grup nou pentru redeschidere

„Mike Pence și echipa de lucru au făcut o muncă bună, însă acum avem o formă puțin diferită, iar forma aceasta presupune siguranță și redeschidere. Vom avea un grup diferit pentru a ne pregăti pentru acest lucru", a spus președintele SUA.

Trump, care a purtat ochelari de protecție, dar nu și mască, a fost întrebat dacă „misiunea a fost îndeplinită", răspunzând că: „Nu, chiar nu. Misiunea este îndeplinită când totul se încheie".

Sănătatea publică și ridicarea restricțiilor

Criticii au acuzat președinția americană că periclitează sănătatea publică prin planul de redeschidere a economiei înainte de alegerile din noiembrie.

„Nu spun că totul este perfect și da, unii oameni vor fi afectați? Da. Vor fi unii afectați foarte rău? Da. Dar trebuie să ne redeschidem țara și trebuie să o facem cât mai rapid", a mai comentat Trump despre costul umanitar al acestei crize.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel