SUA: Ajutoare acordate unor ţări din America Centrală au fost redistribuite

Administraţia de la Washington a anunţat luni intenţia sa de a redistribui mai multe sute de milioane de dolari ajutoare acordate Salvadorului, Guatemalei şi Hondurasului, trei ţări pe care preşedintele american, Donald Trump, le consideră responsabile de afluxul de solicitanţi de azil de la frontiera cu Mexicul, relatează Reuters.

Ataşaţi parlamentari au afirmat că au fost informaţi despre apropiata redistribuire a 370 de milioane de dolari dintr-un ajutor pentru care Congresul a dat undă verde în exerciţiul 2018 şi suspendarea altor 180 de milioane de dolari suplimentare, a căror deblocare fusese aprobată în anul financiar precedent. Sumele alocate pentru aceste două exerciţii nu au fost plătite integral. Proiectul riscă să se lovească de o puternică opoziţie în Congres.

Numeroşi parlamentari, inclusiv din tabăra republicană, îi reproşează preşedintelui Donald Trump că nu respectă textele adoptate în Congres şi pe care le-a promulgat. Guvernul american anunţase în martie intenţia sa de a suspenda ajutorul acordat acestor trei ţări, cărora Donald Trump le reproşează că nu depun suficiente eforturi împotriva imigraţiei ilegale.

Niciun fond nu va fi plătit atât timp cât nu vor fi redus afluxul în mod satisfăcător pentru Washington, a confirmat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Morgan Ortagus. 'Este în conformitate cu directivele preşedintelui şi cu faptul că este esenţial ca aceste ţări să dea dovadă de o voinţă politică pentru a rezolva problema la sursă', a adăugat ea. Potrivit unui membru al administraţiei americane, ajutoarele urmează să fie reexaminate în aprilie 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel