Studiu IRES: Banii, principala îngrijorare a românilor

Bani
Bani

Lipsa banilor, alături de starea de sănătate și nivelul de trai sau de lipsa locurilor de muncă, sunt principalelor îngrijorări ale românilor.

Potrivit unui studiu IRES, 6 din 10 români cred că banii sunt foarte necesari în viața de zi cu zi, percepția fiind distribuită omogen în toate categoriile socio-demografice.

În timp ce 13% dintre români spun că banii pe care îi au le sunt suficienți atât pentru traiul zilnic și cheltuieli, dar și pentru economii și investiții, 17% spun că nu le sunt suficienți pentru traiul zilnic. Cei mai mulți dintre participanții la studiu – 36% - spun că banii le ajung doar pentru traiul zilnic.

Un sfert dintre români se consideră săraci

În raport cu banii pe care îi dețin pe scala bogat-sărac, aproape un sfert dintre români se definesc ca fiind săraci, iar restul spun despre ei că nu sunt nici bogați, nici săraci. Doar 1% dintre respondenți se autoevaluează ca fiind bogați.

Ce sumă trebuie să câștige românii pentru a le aduce liniștea

Un venit lunar personal de până în 2000 de lei este considerat suficient de către o treime dintre români pentru a se putea considera liniștiți din punct de vedere financiar.

De la ce sumă românii se consideră bogați

Suma de 100.000 de euro este una modestă, dar semnificativă din perspectiva celor mai mulți dintre România, iar acest aspect este sesizabil din întrebuințarea pe care ar da-o acestei sume. Destinațiile principale ale acestei sume de bani sunt concentrate pe zona familială: o cincime dintre români i-ar da familiei, în timp ce altă cincime ar achiziționa o locuință sau un teren, potrivit IRES.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel