Striblea, către studenți: Protestul pentru țigări, scandalos. Aș vrea să creșteți mari mai repede

Jurnalistul Cătălin Striblea amintește strigătul "Să facem ca în Coreea" de la ultimele mari mișcări studențești din România, din vara lui 1999, când zeci de mii de studenți au blocat România, timp de câteva săptămâni, pentru condiții mai bune. În anii '90, imaginile cu studenții din Coreea de Sud care să băteau cu polițiști erau vii, scrie jurnalistul, pe blogul său.

Cătălin Striblea scrie că după 2000 "liderii studenților s-au mutat în politică și nu au reușit să ajungă nici măcar la profilul lui Luis Lazarus. Pentru generațiile mai tinere, Lazarus a fost liderul Ligii Studenților la sfârșitul anilor 90".

Jurnalistul continuă prin a sublinia că mare lucru nu s-a schimbat, atât timp cât studenții cer aproximativ aceleași lucruri ca-n anii '90 și "de asta, protestul pentru țigări, mi se pare scandalos. Înțeleg că legea este absurdă în cazul lor. Sunt convins că ar trebui să poți fuma în fața căminului. Și sunt convins că Poliția i-a abuzat. Dar oamenii ăștia sunt abuzați de ani buni. Sunt abuzați de lipsa locurilor din cămine. De profesorii care au prăbușit universitățile românești. De lipsa de aparatură și de bani pentru cercetare. Sunt abuzați de corupția din sistem, de droaia de plagiate, de incompetență. De concurența neloială a celor din facultățile private. Sunt abuzați de statul acesta care te îndeamnă să pleci și de faptul că nu ai un viitor aici". 

"Iar când ei aleg să protesteze doar pentru dreptul cel mai mic, nesănătos și fără viitor, asta e dureros pentru o generație. Știu că asta e esența democrației și că e dreptul lor. Și că, poate, le este greu. Dar aș vrea să creșteți mari mai repede. Nicicând și niciunde nu este asta cea mai mare problemă a voastră. Scoateți-vă capul din calculator și revolatați-vă pentru ceva ce ar putea să vă schimbe viața. De țigări or să se ocupe stimabilii parlamentari. Voi aveți dreptul să cereți ceva mai mult de la viață. Măcar că peste 10 ani o să vă fie mai greu să o faceți", a conchis Cătălin Striblea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel