Știrile dimineții - sinteză sport, 15 octombrie 2018

Cristian Sapunaru
Cristian Sapunaru

Vă prezentăm sinteza știrilor din sport de luni dimineața, 15 octombrie 2018.

* Muntenegru a învins Lituania cu 4-1, duminică, la Vilnius, în Liga Naţiunilor la fotbal, şi a urcat pe locul al doilea în grupa României, după Serbia.

* Naţionala de fotbal a României a reuşit un egal dramatic cu echipa Serbiei, 0-0, duminică, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa a 4-a a Seriei C din Liga Naţiunilor. Tricolorii au rezistat eroic, evoluând în repriza a doua în inferioritate numerică, în faţa unei echipe masive, care a dominat categoric jocul şi care a ratat un penalty prin Dusan Tadic (şut peste poartă), în min. 45+1. Lovitura de pedeapsă a fost acordată pentru un fault comis de Gabriel Tamaş, care l-a lovit cu piciorul în cap pe Mijat Gacinovic în careu şi a fost eliminat.

* Portarul echipei naţionale de fotbal a României, Ciprian Tătăruşanu, a declarat, duminică seara, că gazonul de pe Arena Naţională a fost 'execrabil' şi că acesta a dezavantajat prima reprezentativă în partida cu Serbia din Liga Naţiunilor, încheiată la egalitate, scor 0-0.

* Fotbalistul echipei naţionale a României, Gabriel Tamaş, a declarat, duminică seara, că la faza eliminării sale din minutul 44 al partidei cu Serbia trebuia să primească doar cartonaşul galben şi a precizat că apoi i-a fost teamă că prima reprezentativă va pierde meciul din cauza sa.

* Selecţionerul României, Cosmin Contra, a declarat duminică seara, într-o conferinţă de presă, că pentru prima reprezentativă meciul cu Serbia 's-a rupt' în minutul 44, când Gabriel Tamaş a primit gratuit cartonaşul roşu.

* Fotbalistul echipei naţionale a României, Denis Drăguş, a declarat că Serbia e o echipă puternică împotriva căreia e greu să joci şi 11 contra 11, cu atât mai puţin fără un jucător, aşa cum a fost cazul primei reprezentative, duminică, în meciul direct de pe Arena Naţională.

* Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan a fost învinsă de spaniola Silvia Soler-Espinosa cu 2-6, 6-3, 6-3, duminică, în runda a doua a calificărilor pentru tabloul principal de simplu al turneului WTA de la Moscova, dotat cu premii totale de 867.766 dolari. Simona Halep este principala favorită a turneului Kremlin Cup, pe care l-a câştigat în 2013, urmând să intre direct în optimi, fază în care o va înfrunta pe învingătoarea dintre rusoaica Anastasia Pavliucenkova şi australianca Ajla Tomljanovic.

* Dinamo Bucureşti a învins formaţia poloneză Orlen Wisla Plock cu scorul de 24-21 (13-10), duminică, în Sala Dinamo, şi a urcat pe primul loc în Grupa D a Ligii Campionilor la handbal masculin.

* CSM Bucureşti a fost învinsă de echipa germană SG BBM Bietigheim cu scorul de 30-28 (16-12), duminică seara, la Ludwigsburg, într-un meci din Grupa D a Ligii Campionilor la handbal feminin.

* România a învins Suedia cu scorul de 2-1 (0-0), duminică, la Buftea, într-un meci amical al selecţionatelor Under-19, potrivit site-ului Federaţiei Române de Fotbal.

* Jucătoarea română de tenis Elena-Gabriela Ruse a fost întrecută de elveţianca Belinda Bencic cu 6-1, 2-6, 6-1, duminică, în runda secundă a calificărilor pentru tabloul principal de simplu al turneului WTA de la Luxemburg, dotat cu premii totale de 250.000 de dolari.

* SCM Râmnicu Vâlcea a făcut un pas mare spre calificarea în turul al treilea preliminar al Cupei EHF la handbal feminin, duminică, după ce a învins formaţia Kastamonu Belediyesi GSK (Turcia), cu scorul de 35-26 (19-13), în Sala Traian din Râmnicu Vâlcea, în prima manşă din turul al doilea preliminar al competiţiei.

* Antrenorul echipei feminine de handbal SCM Râmnicu Vâlcea, Florentin Pera, a declarat la finalul meciului din prima manşă a turului II preliminar al Cupei EHF, pe care vâlcencele l-au câştigat, duminică seara, în faţa jucătoarelor de la Kastamonu Belediyesi (Turcia), cu 35-26, că victoria a fost una muncită şi meritată.

* Peter Hoffmann şi Aida Rosenblum au câştigat Cupa României la squash, duminică, la Clubul Sportiv Helios din Timişoara. * Preşedintele comisiei de arbitri a FIFA, italianul Pierluigi Collina, se opune folosirii asistenţei video la arbitraj (VAR) la solicitarea antrenorilor, informează France Football.

* Andrei Dumitrescu a câştigat titlul de campion naţional la viteză în coastă, duminică, după ce s-a clasat pe locul al treilea în Trofeul Opel, de la Braşov, etapa a 8-a şi ultima a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă, câştigată de Bogdan Cuzma. Andrei Dumitrescu a devenit campion naţional absolut la viteza în coastă la 50 de ani de când bunicul său, Marin Dumitrescu, se impunea pentru ultima oară în această disciplină, potrivit site-ului Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

* Silviana Maria Sfiringu, Marian Drăgulescu, Andrei Muntean şi Cristian Băţagă au cucerit câte două titluri în finalele pe aparate, duminică, la Campionatele Naţionale de gimnastică artistică, în Sala Olimpia din Ploieşti. Sfiringu, campioană naţională la individual compus, s-a impus la sărituri şi sol, în timp ce la bârnă a câştigat Daniela Trică, iar la paralele a ieşit învingătoare Andreea Ciuruşniuc. Drăgulescu a câştigat finalele de la sol şi sărituri, Muntean s-a impus la inele şi paralele, în timp ce Cristian Băţagă a obţinut victoria la cal cu mânere şi la bară fixă.

* Romelu Lukaku, fotbalistul belgian al lui Manchester United, aflată în criză în campionatul Angliei, a dezvăluit pentru La Gazzetta dello Sport că nu exclude să joace în Italia, el făcând aceste declaraţii cu zece zile înaintea duelului dintre echipa sa şi Juventus Torino, din Liga Campionilor.

* Jucătoarea americană de tenis Sloane Stephens, numărul 6 mondial, s-a calificat în premieră la Turneul Campioanelor, finala circuitului WTA, care se va desfăşura la Singapore între 21 şi 28 octombrie, informează BBC.

Vezi și: Liga Națiunilor. Lituania - Muntenegru, scorul care ne dă fiori

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel