Stelian Ion, ministru al Justiției, anunță când DISPARE SIIJ

Stelian Ion, ministrul Justiției, a vorbit despre desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Invitat la Digi24, Stelian Ion, ministrul Justiției, a vorbit despre desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție:

„Desființarea Secției Speciale, cu siguranță nu este o decizie menită să creeze un soi de impunitate pentru magistrați. Dimpotrivă, cei care greșesc, în orice domeniu, trebuie să răspundă în fața legii. Secția Specială nu a fost eficientă și nu a făcut nimic în acest sens. Din 2018 și până acum a emis un număr de șase rechizitorii, foarte puțin dacă stăm să facem o analiză. Ideea este tocmai aceea de a exista o răspundere reală a magistraților. Mai mult decât atât, de a nu exista un mecanism de presiune asupra magistraților onești care își fac treaba și nu au greșit cu nimic.

Va fi o chestiune foarte rapidă. CSM-ul nu a apucat să se întrunească. Voi solicita conducerii CSM să pună pe ordinea de zi și acest proiect. Este bine cunoscut, nu am făcut decât o mică modificare în sensul eliminării unor articole. Nu ne dorim exces de nicio parte. Nu ne dorim exces nici în zona protecției de răspundere a magistraților, nu ne dorim exces nici din partea presiunii puse prin astfel de metode asupra magistraților, cu zeci de dosare disciplinare, plângeri penale, etc.

O secție care a fost percepută, în cadrul Magistraturii, în mod negativ. Și nu doar în cadrul Magistraturii, și organismele internaționale, și în cadrul MCV, Comisia Europeană au analizat.

Am fost întrebat de ce nu am dat OUG pentru desființarea SIIJ. Eu cred că varianta cea mai bună este de a se adopta acest proiect de lege prin Parlament și a nu fi contestat pe motivul că nu sunt respectate condițiile prevăzute de Constituție. Eu cred că va trece destul de repede, luna martie ni se pare o lună în care sunt convins că e posibil să fie desființată această secție și dosarele să fie repartizate. Ele nu se vor pierde, iar anchetele nu vor rămâne nesoluționate. Dosarele vor merge către aceste unități de parchet“, a conchis Stelian Ion.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel